Τρόπος Ζωής

Δεν φοβήθηκε τους Τούρκους, τρόμαξε από τους Έλληνες! – Galaksias Portal News

Zougla Newsroom

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι προκλητικές συμπεριφορές και η αναλγησία των ελληνικών κυβερνήσεων- από την περίοδο του Τσίπρα και τώρα επί Μητσοτάκη- που αρνούνται προκλητικά επί μια 15ετία, σε έναν 73χρονο βετεράνο της Κύπρου, ανάπηρο πολέμου, να του παραδώσουν τα κλειδιά του κυλικείου  του Νοσοκομείου Σερρών, παρά το ότι το δικαιούται, αφού του έχει παραχωρηθεί τιμής ένεκεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η «Ζούγκλα», και έχει προκαλέσει σάλο και πολλά σχόλια στο διαδίκτυο, με τους αναγνώστες να τάσσονται υπέρ του Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου.

Συγκεκριμένα, «Τιμής Ένεκεν» η πατρίς ευγνωμονούσα, του δίνει το δικαίωμα να λειτουργεί το Κυλικείο του Δημοσίου Νοσοκομείου Σερρών. Όλα νόμιμα. Όλα όπως πρέπει. Όλα σύμφωνα με τις διατάξεις. Και με τη σφραγίδα απόφασης του ΣτΕ.

Από τότε που το διεκδίκησε άρχισε και η απίστευτη περιπέτειά του. Ο κ. Παπαθεοδώρου αλλά και η οικογένειά έχουν δώσει δεκάδες δικαστικούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια έχοντας δικαιωθεί παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η κόρη του Μαρία Παπαθεοδώρου, ο πατέρας της δικαιώθηκε τελεσίδικα  από το Εφετείο Θεσσαλονίκης το 2015, ωστόσο, ακολούθως οι διοικήσεις των νοσοκομείων Σερρών κατέθεσαν εκ νέου ασφαλιστικά μέτρα προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να μην του επιτρέψει να αναλάβει το κυλικείο, καθώς είχε δώσει την χρήση του σε τρίτους.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2019, το ΣτΕ, δικαιώνει με αμετάκλητη απόφασή του, τον Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου, αναφέροντας ότι το νοσοκομείο δεν έχει έννομο συμφέρον να παραχωρήσει την χρήση του κυλικείου προς τρίτους, αλλά μόνο στον ίδιο.

Η οικογένεια μέσω ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε έχοντας και την απόφαση του ΣτΕ ανά χείρας που τους δικαίωνε κατάφερε να βγάλει από το κυλικείο, αυτούς που το κατείχαν -προφανώς παράνομα-, κατ’ εντολή της διεύθυνσης του νοσοκομείου.

Ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, έχοντας άδεια λειτουργίας καταστήματος κυλικείου, μπήκε με δικαστικό επιμελητή στον χώρο κι εγκατέστησε ταμειακή μηχανή αλλά και ορισμένα ψυγεία προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί.

Ωστόσο όπως καταγγέλλει η κόρη του, με εντολή του διευθυντή του νοσοκομείου, έσπασαν και άλλαξαν τις κλειδαριές της πόρτας, σηκώνοντας τόσο την ταμειακή μηχανή όσο και τα ψυγεία. Μάλιστα, ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών την κάλεσε να πάρει την ταμειακή μηχανή από το γραφείο του.

Ακολούθησε όπως ήταν φυσικό από την οικογένεια, καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα των Σερρών, αλλά και αγωγές εναντίον του νοσοκομείου.

Η περιπέτεια όμως του Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου δεν έχει λάβει ακόμη τέλος, καθώς ο βετεράνος ανάπηρος πολέμου, όχι μόνο δεν βρήκε το δίκιο του, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ακόμη εξωφρενική παρατυπία.

Συγκεκριμένα το 2022, το νοσοκομείο Σερρών προκήρυξε  νέο διαγωνισμό για την παραχώρηση του εν λόγω κυλικείου, που σημειωτέων παραμένει κλειστό από το 2019, με την οικογένεια να τον αντικρούει καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα.

Ήδη έχουν γίνει τρία δικαστήρια για την συγκεκριμένη υπόθεση, εκ των οποίων ο κ. Παπαθεοδώρου έχει δικαιωθεί στα δύο πρώτα και αναμένει εντός των ημερών την απόφαση από το τρίτο δικαστήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου.

Όσο για την δικαιολογία που επικαλείται η διοίκηση του νοσοκομείου Σερρών για την μη παραχώρηση του κυλικείου στον κ. Παπαθεοδώρου, είναι –όπως καταγγέλλει η κόρη του Μαρία- ότι η απόφαση που έχει στα χέρια του και τον δικαιώνει, δεν αναγράφει το όνομα του Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου, αλλά του εγκαλούντος!

Καταγγελία- βόμβα της Μαρίας Παπαθεοδώρου

«Μου τηλεφώνησε κουμπάρος πολιτικού, λέγοντας μου δεν θα μπείτε ποτέ στο κυλικείο»

Σε επικοινωνία της με την «Ζούγκλα» η Μαρία Παπαθεοδώρου, κόρη του ήρωα της Κύπρου, Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου εξιστορεί τι ακριβώς συνέβη το 2019, όταν έχοντας στα χέρια της την απόφαση του ΣτΕ που δικαίωνε την οικογένεια, πήγαν να αναλάβουν τη χρήση του κυλικείου στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Μάλιστα η ίδια, ο αδελφός της και ο πατέρας της οδηγήθηκαν και στο αυτόφωρο για διατάραξη της ησυχίας του νοσοκομείου, λόγω του ότι προκλήθηκε επεισόδιο.

Στο αστυνομικό τμήμα λοιπόν, αφού τους πήραν αποτυπώματα, -όπως αναφέρει-, ακολούθησε ένα τηλεφώνημα – βόμβα: «Ξαφνικά εκεί που ήμουν στο αστυνομικό τμήμα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από οικείο πρόσωπο πολιτικού προσώπου, θα πω κουμπάρο πολιτικού προσώπου να μου λέει»: «Δεν πρόκειται να μπεις στο κυλικείο. Σού τα λέω αυτά εκ μέρους του. Έχουν εμπλακεί όλοι οι νομικοί σύμβουλοι του κράτους και δεν θα το πάρετε ποτέ όσο και να παλεύετε. Θα σας έχω συνέχεια στα δικαστήρια».

Για να καταλάβετε τί έχουν τραβήξει οι άνθρωποι, αυτός που ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, του τζούνιορ, αυτού που ευθύνεται για το έγκλημα των Τεμπών. Ναι καλά διαβάσατε. Μέχρι και τα κυλικεία έφτανε η χειριστική του συμπεριφορά στις Σέρρες.

Και η Μαρία Παπαθεοδώρου καταλήγει: «Αυτή είναι η κοινωνία των Σερρών. Έχω έναν ήρωα πατέρα και θα πολεμήσω όπως πολέμησε ο πατέρας μου τους Τούρκους το ’74 στην Κύπρο».

Και εμείς θα λέγαμε: Ο άνθρωπος αυτός δεν φοβήθηκε τους Τούρκους κατά την εισβολή στην Κύπρο και έχει τρομάξει από τις συμπεριφορές των ελληνικών κυβερνήσεων. 

Ακούστε το ηχητικό:

Ακολούθως παρουσιάζονται δύο βίντεο του τηλεοπτικού καναλιού «ΕΠΙΛΟΓΕΣ» των Σερρών, από το 2019, με ρεπορτάζ, των όσων συνέβησαν την επίμαχη ημέρα που η οικογένεια Παπαθεοδώρου, προσπάθησε να αναλάβει την χρήση του κυλικείου.

 

Επίσης ακόμη δύο βίντεο, από συνέντευξη του αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Παναγιώτη Πεγίδη και του δικηγόρου της οικογένειας Παπαθεοδώρου, Κώστα Παρίση, που τοποθετείται αναλυτικά για την υπόθεση.

 

Επίσης, στη Βουλή έχει κάνει σχετική ερώτηση για το θέμα ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας.

Ο ήρωας της Κύπρου που δεν φοβήθηκε τους Τούρκους και τρόμαξε από τους Έλληνες

Ο ίδιος, υπηρετούσε στην Κύπρο ως εθελοντής θυμάται και εξιστορεί τα όσα συνέβησαν μπροστά στα μάτια του, όπου περίπου 500 άτομα τους, πήγαν στην Αμμόχωστο, επιβιβάστηκαν στο βαπόρι και ξεκίνησαν για Λίβανο, γύρω στις 9 το βράδυ.

Ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ απονέμει το μετάλλιο Ανδρείας στον Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα

Σύμφωνα με τον ίδιο, λίγες μόνο ώρες μετά ενώ βρισκόταν στο καράβι χτύπησε συναγερμός, επέστρεψαν στην Πάφο και κατέβαιναν στη στεριά ανά 40 άτομα με τις δύο βάρκες που υπήρχαν.

Φωτογραφία του 24χρονου τότε Κωνσταντίνου Παπθεοδώρου στην Κύπρο

«Ο πόλεμος είχε αρχίσει. Από την Πάφο μέχρι τη Λευκωσία έβλεπες μόνο φωτιές. Όταν φτάσαμε στο στρατόπεδο, η κατάσταση ήταν απελπιστική. Τα αυτοκίνητα βομβαρδισμένα και παντού γύρω σου έβλεπες νεκρούς», είπε συγκινημένος ο κ. Κώστας Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του στην Κύπρο

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στις ατελείωτες νυχτερινές μάχες που έδωσε μαζί με τους συμπολεμιστές του, όπου μερικούς από αυτούς τους είδε να πέφτουν νεκροί πάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου βρίσκεται κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου στην πρώτη θέση οδηγώντας την παρέλαση των αναπήρων πολέμου στην Θεσσαλονίκη

«Μας έλεγαν ότι ακόμη κι αν τραυματιστείτε, μην σταματήσετε, μην απελπίζεστε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους Τούρκους. Δεν ξέρουν να πολεμούν», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κώστα Παπαθεοδώρου:

 

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκδήλωση αναγνώρισης των ηρώων της ΕΛΔΥΚ, από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, δίπλα στον οποίο στέκεται ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button