Κόσμος

«Ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος, ο άλλος είμαι εγώ» – Galaksias.com

«Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος. Ο άλλος είμαι εγώ», χαριτολόγησε ο κ. Μπάιντεν.

Η εμφάνιση του Δημοκρατικού προέδρου στο δείπνο, το οποίο αποτελεί παράδοση από το 1880 στην Ουάσιγκτον και στο οποίο συνηθίζεται πολιτικοί και δημοσιογράφοι να ανταλλάσσουν αιχμηρά χιουμοριστικά σχόλια, ήταν η πρώτη αφότου παραβρέθηκε σ’ αυτό ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, το 2018.

Στο δείπνο παρέστησαν περίπου 650 προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post Τζεφ Μπέζος και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, ο Σου Ζι Τσου, η λειτουργία της πλατφόρμας του οποίου διατρέχει κίνδυνο να απαγορευτεί στις ΗΠΑ με απόφαση του προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επίσης επανειλημμένα υπονοήσει πως θεωρεί ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του βρίσκεται στα πρόθυρα άνοιας, αν δεν έχει ήδη.

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ακόμη πως η σημασία του Τύπου παραμένει τεράστια, διαβεβαιώνοντας πως δεν τον θεωρεί «εχθρό του λαού», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας πως «δεν θα υποκλιθούμε», ούτε η κυβέρνησή του, ούτε οι Ουκρανοί, ούτε ο ίδιος προσωπικά, στη Ρωσία, φράση την οποία είχε προφέρει στο Κογκρέσο προ ημερών, κατά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης.

Στο δείπνο εκφώνησαν επίσης ομιλίες η κυβερνήτρια στην πολιτεία Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, που εκπροσώπησε τους Δημοκρατικούς, και ο κυβερνήτης στη Γιούτα Σπένσερ Κοξ, που εκπροσώπησε τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο Κοξ, 48 ετών, ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία το… «2052, όταν θα είμαι ακόμη νεότερος από τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον (πρώην) πρόεδρο Τραμπ».

Αντίθετα με την συγγενή εκδήλωση που είναι το δείπνο της ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, που είθισται να οργανώνεται κάθε Απρίλιο, το δείπνο της Λέσχης Γκριντάιρον δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη και τηρεί αυστηρό και παλιομοδίτικο πρωτόκολλο ως προς την ένδυση, με τους άνδρες να υποχρεούνται να φορούν συγκεκριμένου τύπου κοστούμια και τις γυναίκες μακριές τουαλέτες.

Δεν επιτρεπόταν η λήψη φωτογραφιών στο δείπνο και από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να μην κάνουν αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button