ΕνημέρωσηΟικονομία

Βιώσιμη Κινητικότητα για Όλους από την TOYOTA Hellas στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας κινητικότητας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) και ως επίσημος συνεργάτης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η TOYOTA Hellas, παρέδωσε τον επίσημο στόλο που θα υποστηρίξει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, από τις 16 έως τις 26 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 13 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα για την ασφαλή μεταφορά των αθλητών και των μελών της Επιτροπής. Ο στόλος που παραδόθηκε είναι σύμφωνος με την πολυτεχνολογική προσέγγιση της TOYOTA για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας, προσφέροντας  λύσεις χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών για το ταξίδι από την Αρχαία Ολυμπία, διασχίζοντας την Ελλάδα έως και την Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Μεταξύ των οχημάτων, βρίσκεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της TOYOTA, το bZ4X καθώς και το νέο Prius PHEV, to Toyota C-HR ενώ για το τελευταίο σκέλος της λαμπαδηδρομίας στην Αθήνα και μέχρι την είσοδο του στο Καλλιμάρμαρο, το φουτουριστικό πρωτότυπο Toyota LQ θα είναι αυτό που θα συνοδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην τελετή παράδοσης για το «Παρίσι 2024».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η TOYOTA Hellas, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας, θα παρουσιάσει μια σειρά από λύσεις μετακίνησης που έχει δημιουργήσει με στόχο να μετακινούνται οι άνθρωποι με τον πιο άνετο και βιώσιμο τρόπο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να μένει κανένας πίσω.

Στην τελετή παράδοσης της φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, θα βρίσκονται προϊόντα κινητικότητας τα οποία θα αξιοποιηθούν στο έπακρο και στο πλαίσιο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», από αθλητές, μέλη της επιτροπής, προσωπικό και εθελοντές. Μεταξύ αυτών είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά τρίτροχα C+walk, τα οποία διαθέτουν μέγιστη ταχύτητα 10 km/h και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα να περνούν την καθημερινή τους ζωή πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, η TOYOTA θα παρέχει επίσης το ηλεκτρικό μηχάνημα έλξης αμαξιδίων E-puller, το οποίο μετατρέπει ένα κλασικό μηχανικό αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλεκτρική λύση κινητικότητας με μπαταρία, δίνοντας τους μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

H παράδοση του νέου στόλου πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Χαλάνδρι. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης ήταν παρών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κολυμπάδης και o Πρόεδρος Επιτροπής Μάρκετινγκ κ. Νίκος Ιατρού καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TOYOTA Hellas κ. Hermann Riedl.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη σημαντική υποστήριξη που λαμβάνουμε από την Toyota Ελλάς τα τελευταία χρόνια σε όλα τα βήματα του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων. Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε τα οχήματα της TOYOTA, τα οποία θα αξιοποιήσουμε για την αφή και την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας. Η Toyota Hellas βρίσκεται στο πλάι μας σε αυτό το πολύ όμορφο και ιστορικό ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας προς το Παρίσι 2024».

Ο Hermann Riedl, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος TOYOTA Ελλάς μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο

Ο Hermann Riedl, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος TOYOTA Ελλάς, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Toyota Ελλάς να βρίσκεται στο πλάι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έναν υψίστης βαρύτητας φορέα στη χώρα μας για την ανάπτυξη, την προώθηση και προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος. Είμαστε περήφανοι και συγκινημένοι που αποτελούμε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι και το Παρίσι. Η TOYOTA διαθέτει έναν 100% εξηλεκτρισμένο στόλο επιβατικών οχημάτων στη Λαμπαδηδρομία, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η πολυδιάστατη προσέγγισή μας για παροχή βιώσιμων λύσεων μετακίνησης για όλους, βρίσκεται στον πυρήνα του στόλου της Toyota που θα διατεθεί επίσης στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή οικογένεια στο Παρίσι 2024”.

Για την TOYOTA, το δικαίωμα στη μετακίνηση υπερβαίνει την έννοια της αυτοκίνησης, καθώς εδράζεται στην υπέρβαση των προκλήσεων και στην πραγματοποίηση ονείρων και στόχων. Ως Παγκόσμιος Συνεργάτης Κινητικότητας, η Toyota έχει δεσμευτεί για την κινητικότητα ως πηγή έμπνευσης και ως τρόπο βελτίωσης της ποιότητας ζωής για όλους.

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button