Επικαιρότητα

Περιμένουν να «μιλήσει» το κινητό της 15χρονης αλλά και η ίδια, για τους πολλαπλούς βιασμούς – Galaksias.com

“Φως” στον εφιάλτη που ζούσε η 15χρονη στον Μυλοπόταμο αναμένεται να ρίξουν τα μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο – Δεκάδες άνδρες φέρεται να επικοινωνούσαν με σκοπό ερωτικό ραντεβού…

“Φως” στην κόλαση που φέρεται να βίωνε για τουλάχιστον δύο χρόνια η 15χρονη μαθήτρια από τον Μυλοπόταμο, η οποία φέρεται να είχε πέσει θύμα πολλαπλών βιασμών από ενήλικες άνδρες, αναμένεται να ρίξουν οι διωκτικές Αρχές μέσω του κινητού τηλεφώνου της κοπέλας. 

Όπως έγινε χθες γνωστό, οι εξελίξεις στη σοκαριστική υπόθεση, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης τα προηγούμενα 24ωρα, είναι ραγδαίες, αφού φαίνεται ότι, μετά από εισαγγελική εντολή που προηγήθηκε, έγινε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών της ανήλικης. 

Ως εκ τούτου, οι αρμόδιες Αρχές έχουν πλέον πρόσβαση όχι μόνο στο κινητό της 15χρονης, αλλά και σε όλες τις συνομιλίες που η ίδια είχε. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που φέρονται να έχουν συλλεχθεί είναι ότι στη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης φέρονται να εμπλέκονται περισσότερα άτομα από αυτά που ήδη περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία. 

Ειδικότερα, οι Αρχές, μετά από την άρση απορρήτου, έχουν στα χέρια τους πλέον το κινητό της ανήλικης κοπέλας και έχουν πρόσβαση σε όλες τις συνομιλίες της. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δεκάδες άνδρες φέρονται να επικοινωνούσαν με σκοπό να κλείσουν ερωτικό ραντεβού με την κοπέλα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σχετικά μηνύματα και συνομιλίες που βρίσκονται ήδη υπόψη των Αρχών. 

Καταθέτει και η 15χρονη 

Πλέον μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται να κληθούν κι άλλα άτομα από την Αστυνομία, προκειμένου να καταθέσουν για τα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση. Εξάλλου, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσει και η ίδια η 15χρονη, όπως μετέδωσε χθες το δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”. 
Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας από την πλευρά των Αρχών, ενδεχομένως να υπάρξουν σύντομα περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση που, μεταξύ άλλων, θα σχετίζονται και με την εμπλοκή ακόμη περισσότερων ατόμων. 

Ογκωδέστατη δικογραφία 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη σχηματίσει μια ογκωδέστατη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται 12 άτομα. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς και 10 ημεδαπούς, άπαντες ηλικίας 17 έως 38 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εν λόγω άτομα κατηγορούνται είτε για βιασμό, είτε για αποπλάνηση ανηλίκου. Σημειώνεται ότι όλοι τους διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Όπως έγραψε, εξάλλου, χθες η “Νέα Κρήτη”, από τα υφιστάμενα στοιχεία δε φαίνεται να προκύπτει ότι η ανήλικη εκδιδόταν έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης 

Το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που το περασμένο καλοκαίρι διαβίβασε ανώνυμη καταγγελία που έλαβε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου. Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το “Χαμόγελο του Παιδιού” πριν λίγα 24ωρα έκανε λόγο για αναφορά για «κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση-κακοποίηση ανήλικης». 

Η πρώτη καταγγελία που έγινε για την υπόθεση έλαβε χώρα πριν από περίπου έξι μήνες, το περασμένο καλοκαίρι. 

«Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην “Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056” ανώνυμη αναφορά από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί. 

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό, στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου. 

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την “Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056” με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το “Χαμόγελο”. 

«Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπιστεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσής της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες απ’ όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button