Επικαιρότητα

Μετά την ΠΕΔ… διαδημοτική συνεργασία με φόντο το καταφύγιο για τα αδέσποτα στις Γούρνες (vid)

Μετά την ΠΕΔ… διαδημοτική συνεργασία με φόντο το καταφύγιο για τα αδέσποτα στις Γούρνες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει συζήτηση και ο Δήμος Χερσονήσου αναλαμβάνει την υποχρέωση μέσω σύμβασης να εξασφαλιστεί χώρος για τη μεταφορά του ενώ δεν αποκλείεται από κοινού με τους όμορους δήμους όπως Χερσονήσου, Οροπεδίου ακόμη και Βιάννου να υπάρξει συνεργασία ώστε να έχουν όλοι οι δήμοι ένα κοινό κυνοκομείο.

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη και του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για το θέμα της αντιμετώπισης του θέματος των αδέσποτων ζώων προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 23/2 στον Δήμο Ηρακλείου. Η συνάντηση αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς γίνεται μερικές μόνο ημέρες από την εκλογική κόντρα των δύο για την ΠΕΔ Κρήτης. Όπως είχε αποκαλύψει ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της Κρήτη TV με τον Λευτέρη Συμβουλάκη η επενδύτρια εταιρεία REDS αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ αναζητούν εναγωνίως λύσεις για το μη αδειοδοτημένο καταφύγιο στο φιλέτο της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο πλαίσιο των επαφών Δοξαστάκη με όμορους δήμους όπως Δήμο Μινώα Πεδιάδας, Οροπέδιο να πραγματοποιείται συνάντηση για το ίδιο θέμα και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου που ήδη το Ηράκλειο διαθέτει κυνοκομείο.

Όπως είχε τονίσει ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και το Υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμούν και μάλιστα γρήγορα να δοθεί λύση σχετικά με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που λειτουργεί εντός της έκτασης. Υπάρχει συζήτηση και ο Δήμος Χερσονήσου αναλαμβάνει την υποχρέωση μέσω σύμβασης να εξασφαλιστεί χώρος για τη μεταφορά του ενώ δεν αποκλείεται από κοινού με τους όμορους δήμους όπως Χερσονήσου, Οροπεδίου ακόμη και Βιάννου να υπάρξει συνεργασία ώστε να έχουν όλοι οι δήμοι ένα κοινό κυνοκομείο.Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης η εταιρεία έχει αναφέρει ότι σε περίπου έναν χρόνο από τώρα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι μελέτες, οι άδειες και θα έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση όμως δείχνει έντονο ενδιαφέρον τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και το Υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ για να δοθεί λύση σχετικά με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που λειτουργεί εντός της έκτασης. Υπάρχει συζήτηση και ο Δήμος Χερσονήσου αναλαμβάνει την υποχρέωση μέσω σύμβασης να εξασφαλιστεί χώρος για τη μεταφορά του ενώ δεν αποκλείεται από κοινού με τους όμορους δήμους όπως Χερσονήσου, Οροπεδίου ακόμη και Βιάννου να υπάρξει συνεργασία ώστε να έχουν όλοι οι δήμοι ένα κοινό κυνοκομείο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button