Auto Moto

To Alpine A290 θα είναι η σπορ έκδοση του νέου ηλεκτρικού Renault 5

Την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα ανοίξει τις πύλες της μια από τις παραδοσιακές και σημαντικές εκθέσεις αυτοκινήτου της Ευρώπης. Αυτή της Γενεύης και μια από τις πιο σημαντικές πρεμιέρες της θα είναι αυτή του καινούργιου και φουλ ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech.

Που θα έχει και μια πιο σπορ έκδοση, με τα σήματα της Alpine, η οποία ονομάζεται Α290, δοκιμάζεται ήδη εντατικά και σε πολικές συνθήκες και θα παρουσιαστεί επίσημα τον Ιούνιο.

Το Alpine A290 θα μοιράζεται φυσικά το ίδιο πλαίσιο (CMF-BEV) με το Renault 5, φυσικά και θα έχει μια πιο επιθετική και δυναμική εμφάνιση. Ανάλογης λογικής θα είναι και το εσωτερικό του όπου θα ξεχωρίζει το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν τρία προφίλ οδήγησης -OV (προσφέρει boost για 10 δεύτερα για ακόμα πιο γρήγορες προσπεράσεις), RCH (επαναφόρτιση) και Drive- ενώ η χαμηλή τοποθέτηση της μπαταρίας εξασφαλίζει ένα αντίστοιχα χαμηλό κέντρο βάρους και θα κολακεύει την οδική συμπεριφορά.

Η ευστάθεια με τη σειρά της θα εξασφαλίζεται και από το torque vectoring.

Το A290 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μια εισαγωγική με 220 ίππους και την κορυφαία των 275 ίππων που θα ακολουθήσει στο μέλλον. Η μπαταρία θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 52,0 kWh και θα εξασφαλίζει αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 380 χιλιόμετρα.

Το Alpine A290 θα πωλείται από του χρόνου και οι τιμές του αναμένεται να ξεκινούν από τις 45.000 ευρώ περίπου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button