ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ποια ιστορική μάρκα θα κατασκευάζει πλέον αποκλειστικά ηλεκτρικά SUV;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το τελευταίο βρετανικό οχυρό έπεσε. Η Jaguar ανακοινώνει πως πλέον θα κατασκευάζει μόνο SUV και μόνο ηλεκτρικά σύνολα, γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία της και δείχνοντας πως είναι έτοιμη να ακολουθήσει τη νέα τάση της εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jaguar ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στο σχέδιό της να παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα καθώς ενώ οι περισσότερες άλλες μάρκες κάνουν σιγά-σιγά τη μετάβαση τα επόμενα χρόνια, η Jaguar επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή των βενζινοκίνητων μοντέλων της πριν παρουσιάσει μια νέα σειρά που θα αποτελείται αποκλειστικά από BEV.

Η βρετανική μάρκα προετοιμάζεται για τη μετάβαση στα EV τα τελευταία τρία χρόνια. Η τρέχουσα γκάμα της περιλαμβάνει τα XF,XE, E-Pace, F-Pace, F-Type και I-Pace. Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη στο Road & Track, ο Joe Eberhardt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover North America, αποκάλυψε ότι η εταιρεία σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή των σημερινών μοντέλων της πριν από τη μετάβαση σε μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα.

«Η πλειοψηφία των προϊόντων μας θα σταματήσει την παραγωγή τον Ιούνιο, αλλά θα είναι στην αγορά για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Eberhardt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Θα έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα παραγωγής που θα μας επιτρέπει να έχουμε συνεχή εφοδιασμό οχημάτων μέχρι να έρθουν τα νέα αυτοκίνητα… Προσπαθούμε να το προγραμματίσουμε έτσι ώστε να έχουμε αρκετό όγκο για να φτάσουμε μέχρι το λανσάρισμα του νέου προϊόντος. Το σχέδιο είναι να κλείσει το τρέχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων και στη συνέχεια να λανσάρουμε τα νέα”.

Το 2017 πούλησε σχεδόν 180.000 αυτοκίνητα και SUV παγκοσμίως, αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να κυμανθεί γύρω στις 50.000 όταν τα τρία πρώτα EV της νέας εποχής βγουν στην αγορά.

Αυτά τα τρία μοντέλα θα βασίζονται στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική Jaguar Electric Architecture (JEA) και θα ξεκινήσουν με ένα τετραθέσιο GT που θα παρουσιαστεί φέτος και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025. Αυτό το νέο μοντέλο θα είναι η ισχυρότερη Jaguar που έχει υπάρξει ποτέ και θα έχει αυτονομία έως και 692 χλμ. Το δεύτερο EV με βάση την JEA θα φτάσει στα τέλη του 2025, ενώ το τρίτο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2026.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button