Κόσμος

Τίμησαν τη μνήμη του Άλκη Καμπανού στο σημείο που ξεψύχησε – Galaksias.com

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού μετά την επίθεση 12 χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, στην οδό Θ. Γαζή (μετονομάστηκε σε Άλκη Καμπανού) στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα απόψε, δεκάδες πολίτες αλλά και μέλη της Δομής «Εις το όνομα του Άλκη», τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη αφήνοντας κεράκια και λουλούδια στο σημείο όπου ξεψύχησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο βρέθηκαν και ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του Άλκη, αλλά και η αδερφή του αδικοχαμένου νέου. «Προσπαθούσαμε όλον αυτόν τον καιρό να φωνάξουμε και να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα. Ελπίζουμε όλοι μας να ενωθούμε στον αγώνα κατά του οπαδισμού», δήλωσε από το σημείο ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, που χαρακτήρισε «αποφράδα ημέρα» την 1η Φλεβάρη του 2022. «Και για μένα για τη Μελίνα και την οικογένειά μας σταμάτησε ο χρόνος εκείνη τη στιγμή», τόνισε ο κ. Καμπανός.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 00:19, την ώρα που κόπηκε το νήμα της ζωής του Άλκη, τα μέλη της Δομής άναψαν 19 κεριά στη μνήμη του Άλκη αριθμός συμβολικός καθώς ήταν μόλις 19 ετών όταν τον σκότωσαν. Τα δύο τελευταία κεριά άναψαν ο πατέρας και η αδερφή του Άλκη. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι φώναξαν «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς. Άλκης ζωντανός για πάντα Αρειανός».

 

 

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Το ρολόι έδειχνε 00:19 της 1ης Φεβρουαρίου 2022 όταν η παρέα του αδικοχαμένου Άλκη δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τους μαινόμενους χούλιγκανς. Οι δράστες πλησίασαν τα θύματά τους την ώρα που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής της οδού Γαζή , τους ρώτησαν “τι ομάδα είστε” και όταν ένας εξ αυτών απάντησε “Άρης”, τους επιτέθηκαν με βιαιότητα, κραδαίνοντας λοστούς, μαχαίρια, στειλιάρια, πτυσσόμενα κλομπ, μεταλλικούς σωλήνες, ακόμη και… δρεπάνι! Ακόμη και όταν ο Άλκης τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, εκείνοι συνέχισαν απτόητοι να τον χτυπούν μέχρι να ξεψυχήσει

Η δολοφονική αυτή επίθεση με οπαδικά κίνητρα, έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη Καμπανού σε ηλικία μόλις 19 ετών. Δύο φίλοι του τραυματίστηκαν. Αμέσως μετά το φονικό χτύπημα, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και προσπάθησαν εκ των υστέρων να κρύψουν τα ίχνη τους. Λίγες μέρες μετά συνελήφθησαν. Στη δίκη που ακολούθησε μόνος ένας παραδέχτηκε πως χτύπησε τον Άλκη. Και οι 12 καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις.

Πηγή: thestival.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button