Κόσμος

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στο Καζακστάν: «Θερμή η σχέση Ρωσίας και Τουρκίας»

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε την Τετάρτη (3/7) ο Ταγίπ Ερτογάν στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Οργανισμού της Σαγκάης.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα αποτυπώθηκε το καλό κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών, με τον Ταγίπ Ερντογάν να αποκαλεί τον Πούτιν φίλο του, ενώ τον προσκάλεσε για ακόμη μια φορά στην Άγκυρα.

«Πέρα από αυτή τη ζεστή σχέση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, θα ήθελα να σας φιλοξενήσω στη χώρα μου το συντομότερο δυνατό», διεμήνυσε ο Ερντογάν.

«Δεν έχουμε δει τον αγαπημένο μου φίλο για πολύ καιρό. Είχαμε επαφές μέσω τηλεφωνικής διπλωματίας. Αλλά οι φίλοι μας είναι συνεχώς σε επαφή μεταξύ τους. Οι υπουργοί μας διατηρούσαν συνεχώς επαφές», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε την Τετάρτη (3/7) ο Ταγίπ Ερτογάν στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Οργανισμού της Σαγκάης.

ΑP Photo

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο χωρών στην πυρηνική ενέργεια, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Θα κάνουμε σοβαρά βήματα για τους πυρηνικούς σταθμούς. Κάνουμε συζητήσεις για τον πυρηνικό σταθμό της Σινώπης. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε σοβαρά βήματα σε αυτό το θέμα. Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός μας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων συνεχίζει τις συζητήσεις του με τον ομόλογό του».

Σχετικά με τον τουρισμό, ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι «ήταν πολύ σημαντικό για εμάς πως ήρθαν στη χώρα μας περίπου 7 εκατομμύρια τουρίστες. Είναι σημαντικό να φιλοξενούμε Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία. Η ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα συνεχίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Αρκεί οι Ρώσοι τουρίστες να είναι ικανοποιημένοι με την Τουρκία».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button