Κόσμος

Συνάντηση Σολτς – Ερντογάν την επόμενη Παρασκευή – Η ατζέντα των συνομιλιών

Θα προηγηθεί συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, ο καγκελάριος θα παραθέσει δείπνο εργασίας στον Τούρκο πρόεδρο, στο πλαίσιο του οποίου θα τεθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, την περιφερειακή πολιτική και την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για τη μετανάστευση.

«Όταν αναφέρομαι σε περιφερειακή πολιτική, ασφαλώς εννοώ και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και είναι πολύ γνωστό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μια πολύ διαφορετική θέση και χαρακτηρισμό για την Χαμάς από αυτή του τούρκου προέδρου. Θεωρώ ότι αυτό θα συζητηθεί» κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διευκρίνισε η ίδια.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανές προσδοκίες της γερμανικής πλευράς από την συνάντηση, η κυρία Χόφμαν δήλωσε:

«Δεν μου είναι γνωστές συγκεκριμένες προσδοκίες, αλλά χαιρόμαστε για την ανταλλαγή απόψεων και την θεωρούμε πολύ σημαντική. Είναι σημαντικό να μιλούμε με εταίρους που έχουν διαφορετική άποψη».

Η κυρία Χόφμαν δεν ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, περιορίστηκε να σημειώσει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία. Η εκπρόσωπος δεν απάντησε επίσης εάν ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο ή θα παρακολουθήσει τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων Γερμανίας και Τουρκίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (18/11) στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button