ΕνημέρωσηΠολιτική

Νέο εργοστάσιο μοτοσυκλετών BSA στην Αγγλία το 2024 – Galaksias Portal News

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθώντας την ιστορία της αναβίωσης της εταιρείας BSA τα τελευταία χρόνια, τα αναπάντητα ερωτήματα για το πως εξελίσσεται αυτή η μάρκα είναι πολλά. Ενώ οι νέες μοτοσυκλέτες BSA Gold Star 650 κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές, τα σχέδια για ένα εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σε αναμονή.
Η Classic Legends που ανήκει στην Mahindra απέκτησε την BSA το 2016. Η Classic Legends είναι επίσης η μητρική εταιρεία των Jawa και Yezdi. Οι μοτοσυκλέτες Yezdi πωλούνται στην Ινδία, ενώ οι Jawa πωλούνται κυρίως εκεί, αλλά εξάγονται επίσης και στην Ευρώπη.
Τον Νοέμβριο του 2020, η Classic Legends έκανε γνωστό μέσω των The Guardian και Financial Times στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα φιλόδοξα σχέδιά της για ενσωμάτωση στην Βρετανία. Η συζήτηση εκείνη την εποχή ήταν γύρω από μια επιχορήγηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατασκευή μιας νέας τεχνολογικής και σχεδιαστικής μονάδας στο Banbury, Oxfordshire, καθώς και μια ξεχωριστή μονάδα εργοστασίου κοντά στο Coventry.

Τα σχέδια για τις μοτοσυκλέτες BSA νέας γενιάς περιστρέφονταν επίσης γύρω από την παραγωγή μοτοσυκλετών με δύο επιλογές μετάδοσης κίνησης: Μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μια νέα ηλεκτρική έκδοση. Επίσης, όλα τα εξαρτήματα για την ηλεκτρική έκδοση (με πιθανή εξαίρεση τις μπαταρίες) σχεδιάστηκε να κατασκευαστούν και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενώ η BSA και η Classic Legends δεν έχουν δηλώσει ρητά ότι η παγκόσμια πανδημία καθυστέρησε τα σχέδιά της , είναι κάτι το αναμενόμενο. Είναι μια φυσική καταστροφή διαφορετικού τύπου από ό,τι έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε, αλλά ο αντίκτυπός της και η εμβέλειά της είναι ακόμα αναμφισβήτητες. Πηγαίνοντας γρήγορα προς τα εμπρός για το 2024, τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανακοίνωση από τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας (India’s Economic Times), η Classic Legends σχεδιάζει να προχωρήσει με την κατασκευή αυτού του εργοστασίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακόμα καλύτερα, η εταιρεία θέλει να το κάνει ξεκινώντας κάποια στιγμή στο επόμενο οικονομικό έτος, το οποίο ξεκινά τον Απρίλιο του 2024. Δεδομένου ότι είμαστε πλέον στον Μάρτιο του 2024, η έναρξη κατασκευής αυτών των νέων Εργοστασιακών Μονάδων πλησιάζει γρήγορα. Περισσότερες πληροφορίες για την BSA και τα σχέδιά της για τις νέες εγκαταστάσεις θα έχουμε στο μέλλον, ενώ προς το παρόν, όπως βλέπουμε τους πρώτους σπόρους να αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος την άνοιξη, αν και δεν έχει σχηματιστεί ακόμα μεγάλη, όμορφη πρασινάδα, το να βλέπεις να ξεκινούν να φυτρώνουν είναι η ελπίδα για τη συνέχεια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button