Τρόπος Ζωής

Παρέδωσε οχήματα στις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας – Galaksias Portal News

Σήμερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρέδωσε 50 αυτοκίνητα που παρείχε η ΕΕ στην εθνική αστυνομία της Ουκρανίας (NPU) και στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (OPG) της Ουκρανίας. Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της έρευνας και της δίωξης εγκλημάτων πολέμου. Η παράδοση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος στήριξης της ΕΕ προς τις ουκρανικές αρχές για να ανταποκριθούν σε ανάγκες που σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Σήμερα, έχω την τιμή να παραδώσω αυτά τα αυτοκίνητα στην εθνική αστυνομία της Ουκρανίας και στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. Θα βοηθήσουν τις αρχές να σταθεροποιήσουν τα εδάφη που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν γενναία απελευθερώσει από την παράνομη ρωσική κατοχή. Αυτή η παράδοση έρχεται λίγο αφότου η ΕΕ παρείχε ένα σύγχρονο μηχάνημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων στην Ουκρανία. Με αυτόν τον εξοπλισμό υποστηρίζουμε την Ουκρανία να καταστήσει ξανά ασφαλή τα ανακτηθέντα εδάφη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα που παρέχονται μέσω της Υπηρεσίας Μέσων Εξωτερικής Πολιτικής (FPI) της Επιτροπής αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου υποστήριξης για ανάγκες σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του FPI παραδίδει τα 50 οχήματα στις ουκρανικές αρχές εκ των οποίων τα 30 προορίζονται για το NPU και τα 20 για το OPG. Αυτή η προμήθεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένος Μηχανισμός Απόκρισης για την Ουκρανία», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνολική υποστήριξη στο πλαίσιο αυτού του έργου περιλαμβάνει εξοπλισμό αποναρκοθέτησης για τις ουκρανικές κρατικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και γεννήτριες όλων των μεγεθών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων ενέργειας που προκαλούνται από τις ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές. Ο προϋπολογισμός του πακέτου στήριξης ανέρχεται συνολικά σε περίπου 19,9 εκατ. ευρώ, από τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεισφέρει 18 εκατ. ευρώ και η Γερμανία 1,9 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button