Κόσμος

Παρακολουθούμε τις ισορροπίες με τα F-35 στην Ελλάδα – Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο Αιγαίο – Galaksias.com

«Θα δούμε πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες με την παράδοση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, και αν θα αλλάξουν πρέπει να το εξετάσουμε» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ο Χακάν Φιντάν για τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα τόνισε, πως η Ελλάδα ήταν στη λίστα των χωρών που οι ΗΠΑ θα έδιναν αεροσκάφη F-35, καθώς είναι χώρα- μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ενώ αναφέρθηκε και  στο πρόγραμμα των F-16 που «τρέχει» η Τουρκία με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ως ώριμα κράτη εξετάζουμε το ενδεχόμενο να βάλουμε κάποια θέματα σε παρένθεση και να προχωρήσουμε. Υπάρχει σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού και από τις δύο πλευρές και τους αρμόδιους υπουργούς.  Όσο για την Κύπρο, είναι μεγάλο θέμα, άλλα το αφήνουμε λίγο στην άκρη και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο Αιγαίο και στα προβλήματα των «ομοεθνών» μας» ανέφερε ο Χακάν Φιντάν για να προσθέσει στη συνέχεια:  «Μειώνουμε τη στρατιωτική ένταση με την Ελλάδα, έχουμε ιστορικά θέματα στο Αιγαίο τα οποία τα παραλάβαμε» επισήμανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Η Άγκυρα θα προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο

Η Τουρκία συμφώνησε να προμηθεύσει μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο, την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα, επισφραγίζοντας τη συμφιλίωση των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

«Η διαδικασία εξομάλυνσης έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι σχέσεις (μεταξύ των δύο χωρών) είναι σημαντικές για την ασφάλεια και το εμπόριο στην περιοχή», υπογράμμισε ο Χακάν Φιντάν σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Κάναμε συμφωνία να τους εφοδιάσουμε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. «Πρέπει να έχουμε σοβαρές σχέσεις με την Αίγυπτο για την ασφάλεια στη Μεσόγειο».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anka, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αίγυπτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button