Επικαιρότητα

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την υπόθεση με το 15χρονο κορίτσι που γέννησε στο Ρέθυμνο

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι Ρουμάνοι βρίσκονται από χθες με εντολή εισαγγελέα και ανακριτή Ρεθύμνου, στις φυλακές

 Το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια της υπόθεσης με το 15χρονο κορίτσι που υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση και γέννησε σε νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ενημερώνει ότι έπειτα από συνεργασία του με τον δήμο και τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, η ανήλικη παραμένει στο νοσοκομείο, όπου τη φροντίζει η μητέρα της μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος στέγασής τους και να διευρυνθούν τα στοιχεία περί σεξουαλικής κακοποίησης της.

   «”Το Χαμόγελο του Παιδιού” από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στην 15χρονη και την οικογένειά της και θα συνεχίσει να παρέχει κάθε υποστήριξη για οτιδήποτε χρειαστεί τόσο εκείνη όσο και το βρέφος της. Παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και ενήλικα που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης κά στην Ελλάδα, με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα, με στόχο την ολιστική στήριξη», αναφέρουν οι υπεύθυνοι στο «Χαμόγελο του Παιδιού», καλώντας τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας.

   Ενημερώνει επίσης πως για κάθε περιστατικό μπορούν οι πολίτες να καλούν στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», στο CyberTipLine Hellas ώστε να κάνουν online την αναφορά τους ανώνυμα, για κάθε παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο ή παραβιάζονται τα δικαιώματά του. Επίσης για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες μπορεί ο καθένας να καλεί την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111.

   Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι Ρουμάνοι βρίσκονται από χθες με εντολή εισαγγελέα και ανακριτή Ρεθύμνου, στις φυλακές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button