Επικαιρότητα

Συνάντηση Αλ. Μαρκογιαννάκη με την υφυπουργό Τουρισμού για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στα Χανιά

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση με πολλά οφέλη για μέρη όπως η Κρήτη και τα Χανιά

Την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη επισκέφθηκε στο γραφείο της ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με σκοπό την προώθηση θεμάτων εναλλακτικού τουρισμού και ειδικότερα του θρησκευτικού. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο κ. Τζατζάνης επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού. 

Ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι «η διαφοροποίηση στο τουριστικό προϊόν είναι κομβικής σημασίας για μια οικονομία όπως η ελληνική.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση με πολλά οφέλη για μέρη όπως η Κρήτη και τα Χανιά.

Ο θρησκευτικός τουρισμός για παράδειγμα συντελεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι το οποίο αποτελεί στρατηγικό στόχο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη». 

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η Ελλάδα πλέον διαθέτει μια πολυδιάστατη εθνική τουριστική πολιτική η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, παρακολουθώντας στενά τις διεθνείς εξελίξεις στην αγορά του τουρισμού.

Η στήριξη στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι μέρος αυτής της στρατηγικής, όπως είπε η κ. Ράπτη και αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.     
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button