Κόσμος

Άνδρας με εμφύτευμα της Neuralink παίζει σκάκι μόνο με τη σκέψη – Galaksias.com

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε ο Έλον Μασκ, ένα βίντεο που δείχνει ένα τετραπληγικό άνδρα να είναι σε θέση να παίζει σκάκι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, μόνο με την σκέψη του.

Ο Νόλαντ Αρμπό, που ύστερα από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια κατάδυσης δεν είναι σε θέση να κινήσει ούτε τα χέρια ούτε τα πόδια του, φαίνεται στο βίντεο να ελέγχει με άνεση τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιανουάριο, η Neuralink είχε εμφυτεύσει το τσιπ της στον εγκέφαλό του. «Η χειρουργική επέμβαση ήταν εξαιρετικά εύκολη», ακούγεται να λέει ο Αρμπό, κατά τη διάρκεια του livestream.

Όλα γίνονται με τον εγκέφαλό μου. Αν μπορείτε να δείτε τον κέρσορα να κινείται γύρω από την οθόνη, αυτό το κάνω εγώ», είπε ενώ η ζωντανή ροή έδειχνε τον κέρσορα να κινείται σε μια διαδικτυακή παρτίδα σκακιού. «Είναι πολύ ωραίο, ε;»

Ο Αρμπό εξήγησε ότι απλώς φαντάζεται τον κέρσορα να κινείται εκεί που θέλει να πάει και αυτός το κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τσιπ της Neuralink περιέχει 1.000 ηλεκτρόδια προγραμματισμένα να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τη νευρική δραστηριότητα και την πρόθεση κίνησης του εγκεφάλου και να τα στέλνουν σε έναν υπολογιστή Neuralink για αποκωδικοποίηση για να μετατρέψουν τις σκέψεις σε δράση.

Πριν λάβει άδεια να κάνει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, η εταιρεία είχε δοκιμάσει επιτυχώς το τσιπ της σε χοίρους και πιθήκους.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button