ΑθλητικάΕνημέρωση

Βρήκε παξιμάδι… βίδας στη σαλάτα του – Galaksias Portal News

Είθισται πολλές φορές, να βάζουμε παξιμάδι στη σαλάτα μας για να γίνει πιο νόστιμη, μόνο που στο Πολυτεχνείο Κρήτης, το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα…

Ένας φοιτητής, καθώς έτρωγε τη σαλάτα του στη φοιτητική λέσχη του ιδρύματος, βρήκε μια… έκπληξη. Όχι δεν ήταν κάποιο ειδικό συστατικό που θα το έκανε πιο νόστιμο, αλλά ήταν ένα παξιμάδι… βίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ζήτημα εγείρονται πολλά ερωτήματα, όμως το ευτυχές είναι πως ο φοιτητής το αντιλήφθηκε έγκαιρα και δεν κατέληξε να το φάει χωρίς να καταλάβει τι είναι, κάτι που θα δημιουργούσε αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που έστειλε στο zarpanews.gr, τα εξής:

«Παξιμάδι βίδας βρήκε μέσα στην σαλάτα του, φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο μεσημεριανό του γεύμα την Δευτέρα 15 Απριλίου στη φοιτητική λέσχη του ιδρύματος! Βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές, αφού οι φοιτητές εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε πως η ανάγκη μας για δωρεάν και ποιοτική σίτιση έχει μπει για τα καλά στη λογική κόστους-οφέλους.

Πώς γίνεται από την μια ο εργολάβος της λέσχης να κερδοφορεί και ταυτόχρονα να καλυφθούν οι ανάγκες μας για δωρεάν και ποιοτικά γεύματα; Μάλιστα πολλοί φοιτητές που δεν έχουν καν πρόσβαση σε δωρεάν σίτιση λόγω κριτηρίων, προτιμούν να πληρώνουν τα 2,60 για γεύματα τέτοιας ποιότητας αφού η ακρίβεια κυριολεκτικά σπάει κόκκαλα! Εκεί έχουν φτάσει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη αυτή η κατάσταση εντάσσεται σε ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί με όρους επιχείρησης, δηλαδή με έσοδα και έξοδα. Για αυτό τον λόγο οι εργολαβίες κάνουν κυριολεκτικά «πάρτι» μέσα στα ιδρύματα.

Την ίδια ώρα που η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση για μια σειρά ζωτικές λειτουργίες του πανεπιστημίου βαράνε κόκκινο η κατάσταση που αντιμετωπίζει ένας φοιτητής είτε στην ακαδημαϊκή του πορεία είτε στην μέριμνα που του προσφέρεται είναι εξοργιστική. Σοβάδες πέφτουν από τα μπαλκόνια της ετοιμόρροπης παλιάς εστίας, σωλήνες σπάνε και μένουμε χωρίς νερό και πλημμυρίζουν τα υπόγεια, το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας είναι και φέτος λιγοστό και δεν επαρκεί για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Κάνουμε ξεκάθαρο σε εργολάβους αλλά και τις πρυτανείες που είναι «μανούλες» στην επισύναψη συμφωνιών για business πως τα χρήματα που δίνει ο ελληνικός λαός από την φορολογία του, να κατευθυνθούν για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας και δωρεάν παιδείας!

Οι φοιτητές έχουμε πείρα και ξέρουμε πως θα κινηθούμε για να έχουμε κατακτήσεις όπως για παράδειγμα την πρόσφατη κατάργηση του χαρατσιού που έδιναν οι εστιακοί φοιτητές σε εστίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ αλλά και τους αγώνες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα για επαναφορά της φοιτητικής κάρτας μεταφορών στα Χανιά!».

Δείτε φωτογραφίες από τη… σαλάτα:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button