ΕνημέρωσηΠολιτική

Ιδού το γρηγορότερο station wagon στην ιστορία της VW με 335 άλογα – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το πρώτο ηλεκτρικό station wagon στην ιστορία της VW, είναι και το ταχύτερο. Αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 335 ίππων από ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, επιτρέποντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το μεγαλύτερο έργο αναλαμβάνει ο πίσω κινητήρας, καθώς αποδίδει 286 ίππους, ενώ ο μπροστινός κινητήρας αποδίδει άλλους 109 ίππους, με τον δεύτερο να ενεργοποιείται (σε κλάσματα του δευτερολέπτου)  μόνο όταν είναι απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρύθμιση διπλού κινητήρα βοηθά το ID.7 GTX Tourer να ρυμουλκήσει έως και 1.399 κιλά, ενώ το μοντέλο αποκτά και ως στάνταρ το αναβαθμισμένο πακέτο μπαταριών  86.0 kWh. Μπορεί να φορτιστεί σε έως και 200 κιλοβάτ με χρήση συνεχούς ρεύματος, επιτρέποντας τη φόρτιση από 10 έως 80 τοις εκατό σε λιγότερο από μισή ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδόξως, η VW δεν παρέχει λεπτομέρειες ούτε για τις επιδόσεις. Εκτιμούμε ότι to 0-100 θα έρχεται σε λίγο κάτω από 6 δευτ. λαμβάνοντας υπόψη ότι το «απλό»  ID.7 hatchback με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς και  286 ίππους χρειάζεται 6.5 δευτερόλεπτα.

Όπως ήταν φυσικό, ID.7 GTX Tourer υιοθετεί μια ελαφρώς πιο σπορ εμφάνιση με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες και ειδικές ζάντες. Το ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει ζάντες 20 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο σετ 21 ιντσών, ενώ το εσωτερικό είναι στολισμένο με κόκκινες πινελιές, καθώς και με λογότυπα GTX στα καθίσματα και το τιμόνι.

Bonus: Με λίγα παραπάνω λεφτά μπορείτε να παραγγείλετε γυάλινη πανοραμική οροφή η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται αδιαφανή.

Δεν θυσιάζετε καμία πρακτικότητα με την απόκτηση του GTX, αφού έχει την ίδια χωρητικότητα πορτπαγκάζ στα 603λτ. με το στάνταρ ID.7 Tourer. Το ίδιο ισχύει και όταν διπλώσετε τα πίσω καθίσματα, αυξάνοντας τον μέγιστο όγκο αποσκευών στα 1.713 λτ.

Η εμπορική του πορεία θα αρχίσει τώρα την Άνοιξη μαζί με το ID.3 GTX το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button