ΕνημέρωσηΟικονομία

Πότε ανοίγει η Αίγλη Ζαππείου – Ο νέος επενδυτής και οι χώροι ψυχαγωγίας που θα λειτουργήσουν για το κοινό

Αντίστροφα άρχισε να μετρά ο χρόνος για την επαναλειτουργία του κτιριακού συγκροτήματος «Αίγλη» στο Ζάππειο, από τον νέο μισθωτή, την εταιρεία καφεστίασης Γρηγόρης, η οποία τοποθετείται χρονικά για την ερχόμενη άνοιξη.

Στο κτίριο που παραμένει κλειστό από το 2020, προβλέπεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τόσο το ιστορικό café, όσο και ο θερινός κινηματογράφος, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του για το κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 1910 κι από τότε δεν έπαψε να αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό ψυχαγωγίας του Ζαππείου.

Η αναβίωση της Αίγλης αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη Γρηγόρης ΑΕ, η οποία αποτέλεσε τη μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό για τη διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος που περιλαμβάνει το Aegli Café, το θερινό κινηματογράφο, ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας και αίθουσες κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων.

Η εξέλιξη της διαδικασίας

Στην παρούσα φάση διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, που τυπικά θα δώσουν το «πράσινο φως» στον νέο επενδυτή.

Η μεγάλη πρόκληση της Γρηγόρης να διατηρήσει τη φυσιογνωμία του κτιρίου και την αίγλη που το χαρακτήριζε για πολλές δεκαετίες, αποτυπώνεται στο γεγονός ότι οι ανανεωμένοι χώροι ψυχαγωγίας θα διατηρήσουν το όνομα «Αίγλη».

Την επιτυχία του εγχειρήματος η εταιρεία, στηρίζει στην εμπειρία που διαθέτει από το 1972 όταν ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα της καφεστίασης, φθάνοντας σήμερα να διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα, με τη δράση της να επεκτείνεται και στο εξωτερικό.

Οι επενδύσεις ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν, αποτελούν εξάλλου, έναν από τους όρους του διαγωνισμού, στον οποίο διακρίθηκε.

Η ιστορία του κτιρίου

Όσον αφορά το κτίριο του Ζαππείου, να αναφερθεί ότι φέρει το όνομα του εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα, καθώς η κατασκευή του οφείλεται σ’ αυτόν, όταν με διαθήκη που άφησε τον Νοέμβριο του 1859, επιθυμούσε να δημιουργηθεί ένα κτίριο όπου θα αναβίωναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας με εικαστική και πνευματική προσέγγιση.

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 1888, παρουσία του Κωνσταντίνου Ζάππα, ενώ το 1896, όταν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, η κυκλική αίθουσα του κτιρίου στο Ζάππειο φιλοξένησε τα αγωνίσματα της ξιφασκίας.

Πολλά χρόνια αργότερα, από το 1936 και για 40 χρόνια, το κτίριο φιλοξένησε τον πρώτο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, ενώ το 1940 λειτούργησε ως νοσοκομείο. Η πρώτη μεγάλη επισκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε το 1960, ενώ μεγάλη ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Το αναψυκτήριο, ο χώρος εκδηλώσεων και ο κινηματογράφος, κατασκευάστηκαν και λειτούργησαν από τις αρχές του 1900.

To άρθρο Πότε ανοίγει η Αίγλη Ζαππείου – Ο νέος επενδυτής και οι χώροι ψυχαγωγίας που θα λειτουργήσουν για το κοινό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button