ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στον αγωγό υδροδότησης – Galaksias Portal News

Υπό την επιβλέψη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας, οι εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, σύμφωνα με απόφαση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος και του αναδόχου, οι οποίοι συσκέφθηκαν σήμερα με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση, ο περιφερειάρχης -μετά και το 4ο κρούσμα δολιοφθοράς στον αγωγό νερού των 14 χλμ, που ενώνει τη Σαλαμίνα με το νησί πριν από έναν μήνα- είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου οι δύτες του Λιμενικού Σώματος να μπορούν άμεσα να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο της βλάβης ώστε να «τρέξουν» όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, για την υδροδότηση του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε την άμεση αποδέσμευση του θαλάσσιου χώρου στο σημείο, που παρατηρήθηκε η διαρροή και έτσι εντός των ημερών θα ξεκινήσει η αποκατάσταση της ζημιάς, από την κατασκευάστρια εταιρεία, με την παρακολούθηση και δεύτερου ανεξάρτητου πραγματογνώμονα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Νίκος Χαρδαλιάς -με δύο επιστολές του- ζητούσε από τον ανάδοχο του έργου την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς όπως ακριβώς ορίζουν οι συμβατικές υποχρεώσεις από τη σχετική σύμβαση, και από την Εισαγγελία τον ορισμό ειδικού ανεξάρτητου πραγματογνώμονα, που θα παρακολουθεί την ορθή εκτέλεση του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button