ΕνημέρωσηΠολιτική

Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο η Σχολή Ευελπίδων

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας τα εκπαιδευτικά θέματα startskool.com.

Η Σχολή Ευελπίδων καταλαμβάνει την έκτη θέση της κατάταξης στη σχετική λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη θέση είναι η Αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία, στη δεύτερη η ακαδημία Saint-Cyr, στην τρίτη η National Defense Academy, στην τέταρτη η Royal Airforce Academy και στην πέμπτη η Στρατιωτική Ακαδημία της Νοτίου Αφρικής.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά, με την Ευελπίδων στην έκτη θέση, η Royal Military Academy Sandhurst, η Στρατιωτική Ακαδημία της Κίνας, η Στρατιωτική Ακαδημία της Κορέας και η Στρατιωτική Ακαδημία της Αιγύπτου.

Περιγράφοντας την Ευελπίδων, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Βάρη, Αττικής και αποτελεί το αρχαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ακαδημία στοχεύει στο να διαμορφώσει, καλλιεργήσει και εκπαιδεύσει δόκιμους σε εξαιρετικούς στρατιώτες και ηγέτες μέσω θεωρητική και πρακτική εξάσκησης» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Η Ευελπίδων προσφέρει «ακαδημαϊκή μόρφωση και στρατιωτική εκπαίδευση», συνεχίζει το δημοσίευμα, και επισημαίνει ότι στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση περιλαμβάνονται «μαθήματα χημείας, μαθηματικών, φυσικής και ξένων γλωσσών» ενώ η στρατιωτική εκπαίδευση των δοκίμων περιλαμβάνει «τακτικές, χειρισμό όπλων και εντατική γυμναστική».

«Η Σχολή προσφέρει, επίσης, θερινά προγράμματα και διεθνή σεμινάρια σε διαφορά θέματα» καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button