Κόσμος

Επισήμανε τους κινδύνους από τη συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή στο άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΣ της ΕΕ – Galaksias.com

Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο της νέας βελγικής Προεδρίας, συμμετείχε ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο κ. Καιρίδης δήλωσε: «Αφήσαμε το 2023 με ορισμένες καλές επιτυχίες, στέρεες, ισχυρές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαπραγμάτευση υπό τη Βελγική Προεδρία κάτι για το οποίο αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξοι. Αλλά έχουμε ακόμη πολλές προκλήσεις μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική διάσταση της διαχείρισης της μετανάστευσης. Και ενώ το διεθνές περιβάλλον γίνεται όλο και πιο φορτισμένο, όλο και πιο γεμάτο με κρίσεις, ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Για όλα αυτά, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε και να συζητήσουμε περαιτέρω σήμερα εδώ στις Βρυξέλλες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρέμβασή του, στις εργασίες της Συνόδου, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στους κινδύνους από τη συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Ελβετίας, Μπετ Γιάνς, την υπουργό Μετανάστευσης του Βελγίου, Νικόλ ντε Μούρ, την υπουργό Εσωτερικών της Φινλανδίας, Μάρι Ραντάνεν καθώς επίσης και με τη γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, Νίνα Γκρεγκόρι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button