ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Άρης γιορτάζει 110 χρόνια ζωής και ο Λευτέρης Σούμποτιτς εξέφρασε τους φίλους των Θεσσαλονικέων με μια ατάκα

Ημέρα… γενεθλίων για έναν από τους κορυφαίους Συλλόγους της Ελλάδας. Ο Άρης συμπληρώνει 110 ζωής, έχοντας πάρει τη δική του σημαντική θέση στον ελληνικό αθλητισμό. Η ατάκα του θρύλου της ομάδας μπάσκετ των “κιτρίνων”, Λευτέρη Σούμποτιτς, στο περιθώριο του gala των Θεσσαλονικέων.

Ο Άρης συμπληρώνει σήμερα (25.03.2024) 110 χρόνια ιστορίας και το γιόρτασε το βράδυ της Κυριακής (24.03) με μια εκδήλωση, με ξεχωριστούς καλεσμένους, εμβληματικές μορφές της ομάδας και τις απαραίτητες βραβεύσεις.

Η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και ο Ερασιτέχνης Άρης πόσταραν στους λογαριασμούς τους στα socal media ένα συγκλονιστικό βίντεο, για τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Ήταν στις 25 Μαρτίου του 1914, όταν μία παρέα 22 νεαρών, σε ένα καφενείο της περιοχής του Βότση, έκαναν πράξη το όνειρό τους και ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο, που έμελλε να πάρει σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό της χώρας. Έτσι “γεννήθηκε” ο Άρης, με έμβλημά του τον Θεό του πολέμου και χρώμα το κίτρινο και το μαύρο.

Ιδρυτές της ομάδας της Θεσσαλονίκης (πρώτα ιδρύθηκε το τμήμα ποδοσφαίρου και στη συνέχεια ακολούθησαν τα υπόλοιπα) ήταν οι: Αγγέλου Γιάννης, Αγοραστός Λάζαρος, Βλαχόπουλος Γρηγόρης, Βλαχόπουλος Λάζαρος, Γκοτζαμάνης Πέτρος, Δήμου, Ζέγας Άγγελος, Θεοδωρίδης Θόδωρος, Ιωαννίδης Δημήτρης, Καραγιαννίδης Τηλέμαχος, Κοτρότσης Δημήτρης, Κρέης Πέτρος, Κυδωνάκης Μήνως, Κωστίδης Λάζαρος, Λάμπρου Γιώργος, Νακόπουλος Γιάννης, Παπαγεωργίου Θανάσης, Πλιάτσικας Γιάννης, Ρωσσιάδης Ρούσσος, Σαλούστο Κάρολος, Τσιατσιαπάς Τάσος και Κότσανος Πρόδρομος.

Τη φανέλα του Άρη φόρεσαν μεγάλες μορφές του ελληνικού αθλητισμού. Το πιο “λαμπερό “διαμάντι” όμως είναι ο Νίκος Γκάλης. Ο άνθρωπος που έκανε όλη την Ελλάδα να γνωρίσει το μπάσκετ και “ανάγκασε” ακόμα και τους φίλους των αντίπαλων ομάδων να αγαπήσουν τους “κίτρινους”.

Μπορεί ο τεράστιος Νίκος Γκάλης, να έκανε πραγματικότητα τα όνειρα των φίλων του Άρη -με όσα πέτυχε εντός παρκέ- αλλά ο παλιός του συμπαίκτης στον “Αυτοκράτορα”, Λευτέρης Σούμποτιτς, κατάφερε να εκφράσει τη λατρεία τους προς τον Σύλλογο, με μια ατάκα.

Σε ερώτηση, για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο Άρης, ο θρύλος της ομάδας ανέφερε: “Εγώ δεν γεννήθηκα Αρειανός, αλλά έγινα το 1987. Θα πω αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Πεταλίδης (σ.σ. ο “πατριάρχης” του μπασκετικού τμήματος). Αρρώστησα. Είμαι άρρωστος. Αυτό είναι αρρώστια και δεν θα φύγει ποτέ. Το έχω μεταφέρει στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου”.

Δείτε ΕΔΩ τη δήλωση του Λευτέρη Σούμποτιτς στην κάμερα της NOVA

Θυμίζουμε ότι η ομάδα μπάσκετ του Άρη είναι το κορυφαίο τμήμα του Συλλόγου με 10 πρωταθλήματα Ελλάδας (1930, 1979, 1983, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991), 8 Κύπελλα Ελλάδας (1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1998, 2004) 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας 1986, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης 1993, 1 Κύπελλο Κόρατς 1997 και 1 Fiba Champions Cup (2003).

Η χθεσινή γιορτή για τον σύλλογο, ο οποίος μετρά 269 τίτλους σε όλα τα τμήματά του, είχε τη… σφραγίδα του ΑΣ Άρης. Ο εορτασμός των 110 γενεθλίων του Άρη θα κορυφωθεί σήμερα, με εκδηλώσεις από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

To άρθρο Ο Άρης γιορτάζει 110 χρόνια ζωής και ο Λευτέρης Σούμποτιτς εξέφρασε τους φίλους των Θεσσαλονικέων με μια ατάκα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button