ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ρωσικό SUV του 1971, βάζει τα γυαλιά στο θηριώδες Hummer H2 σε έναν off-road “αγώνα” (Βίντεο)

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το UAZ 469 είναι ένα SUV από τη Ρωσία που χρονολογείται από το 1971 και πωλείται ακόμη και σήμερα με την ονομασία Hunter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό κανάλι στο Youtube, Garage 54, έβαλε δίπλα στο Hunter, το πασίγνωστο Hummer H2, και «έριξε» και τα δύο μοντέλα στις ίδιες ακραίες off road προκλήσεις, ώστε να δει ποιο από τα δύο αντιμετωπίζει καλύτερα το δύσκολο έδαφος.

Λάσπες, ανηφόρες, απότομες κλίσεις είναι μερικά στοιχεία του off road μενού που θα δείτε στο βίντεο.

Το UAZ 469, υπηρέτησε στον ρωσικό στρατό ως όχημα μεταφοράς, ασθενοφόρο και πολλά άλλα, ενώ υπήρχε επίσης και η παρόμοια εμπορική έκδοση. Η συγκεκριμένη χρησιμοποιούσε έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,5 λίτρων που απέδιδε 71 ίππους και μπορούσε να λειτουργήσει με βενζίνη 72 οκτανίων. Το μοτέρ συνδεόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων τεσσάρων σχέσεων και φυσικά παρείχε τετρακίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, το Hummer H2 βασίστηκε σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας GMT820, και η παραγωγή διήρκεσε από το 2003 έως το 2009. Η ισχύς αρχικά προερχόταν από έναν V8 6,0 λίτρων που απέδιδε 325 ίππους ενώ αργότερα, η GM άλλαξε σε έναν V8 6,2 λίτρων που παρήγαγε 393 ίππους. Η ανανέωση πρόσθεσε επίσης ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι ταχυτήτων για να αντικαταστήσει την προηγούμενη μονάδα τεσσάρων ταχυτήτων.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button