ΕνημέρωσηΟικονομία

Αποδώσαμε 1,2 δισ. ευρώ για επιστροφές φόρων το πρώτο δίμηνο του 2024 – Galaksias Portal News

Απέδωσε 1,2 δισ. ευρώ για επιστροφές φόρων το πρώτο δίμηνο του έτους, η ΑΑΔΕ, δηλαδή 435 εκατ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι, όπως ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, στο συνέδριο Πανελληνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων με θέμα «Η Αυξανόμενη Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΑΑΔΕ με άξονα την στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την απλοποίηση των διοικητικών βαρών.

Όπως σημείωσε, έχει αλλάξει η διεθνής οικονομία και οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία επηρεάζουν διαρθρωτικά και δομικά το επιχειρείν και αυτό οδηγεί και στην ανάπτυξη ψηφιακών τελωνειακών και φορολογικών υπηρεσιών.

Ειδικά για τα τελωνεία τόνισε ότι ο δείκτης ικανοποίησης από τις τελωνειακές υπηρεσίες έχει φτάσει σε 77% από το 35% το 2015.

Έχει συντελεστεί μια σημαντική δουλειά, αλλά έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, όπως είπε και ενδεικτικά ανέφερε ότι ετοιμάζεται η «ενιαία θυρίδα» που θα παραδοθεί εντός του έτους. «Το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης εμπορευματοκιβωτίων οχημάτων θα βγει σε διαγωνισμό τις επόμενες μέρες και θα αλλάξει τον χάρτη προστατεύοντας την υγιή επιχειρηματική δράση», όπως σημείωσε.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι ήδη έχουν δοθεί 226 άδειες εγγυημένου εξαγωγέα ενώ πρόσθεσε «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το υγιές επιχειρείν. Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button