Τρόπος Ζωής

Ήταν σοκαριστικός ο όρος παρένθετη στο δικό μου μυαλό και δεν μπορούσα να το καταλάβω – Galaksias Portal News

“Δεν αισθάνεσαι σε αυτά τα 5 λεπτά της γέννας και που το βάζουν το παιδί στην αγκαλιά σου μαμά;” αναρωτιέται η Ελένη Μενεγάκη.

Στο θέμα της παρένθετης μητέρας και το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θέλησε να τοποθετηθεί η Ελένη Μενεγάκη, το μεσημέρι της Παρασκευής, με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε η Κατερίνα Τσάβαλου στην εκπομπή της.

“Την πρώτη φορά που μου έμεινε στο μυαλό ο όρος παρένθετη ήταν πριν 20 χρόνια. Είχα ακούσει και είχα φέρει και τον γιατρό να το συζητήσουμε και να το καταλάβουμε. Στο δικό μου μυαλό τότε ήταν πραγματικά σοκαριστικό και δεν μπορούσα να το καταλάβω, πώς για παράδειγμα η μαμά μου μπορεί να γεννήσει το παιδί μου γιατί εγώ δεν έχω μήτρα ή έχω άλλου είδους θέματα.

Αυτό ήταν τότε και για την Ελλάδα πολύ μεγάλο ξάφνιασμα, αλλά από τότε μέχρι σήμερα έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ που κάποια πράματα ίσως πρέπει να τα βλέπουμε από την καλή τους πλευρά” τόνισε αρχικά η δημοφιλής παρουσιάστρια του Μεγάλου Καναλιού..

“Δηλαδή κάποιοι άνθρωποι που πασχίζουν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν και ακόμα όταν τους λέει ο γιατρός μην συνεχίζεις να κάνεις εξωσωματικές γιατί πραγματικά δεν μπορείς.

Προτιμά να κινδυνεύσει παρά να αντιμετωπίσει τον τεράστιο πόνο, που για κάποιες γυναίκες είναι πολύ πιο μεγάλο και πρέπει να το κατανοούμε”.

“Δεν νιώθουμε όλοι το ίδιο στο κομμάτι απόκτησης παιδιού. Δεν σημαίνει ότι οι περισσότερες ή κάποιες δεν μπορούν να κάνουν, αλλά όχι με το ίδιο θέλω.

Άλλος έχει ένα όριο και σου λέει δεν μπορώ άλλο γιατί νομίζω ότι θα μου κάνει κακό και θα τρελαθώ ή ότι θα πάθω πολλά σωματικά. Όταν το σκέφτομαι συναισθηματικά μου φαίνεται δύσκολο μία γυναίκα να κυοφορήσει ένα παιδί και να…

Αν το ακουμπήσεις και αν το μυρίσεις… Δεν ξέρω πως είναι να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δικό σου παιδί, αλλά πραγματικά να μπορείς να το προσφέρεις σε αυτούς που ανήκει το παιδί γιατί είναι δικό τους βιολογικό παιδί. Αλλά αναρωτιέμαι για τη σύνδεση”.

“Δεν αισθάνεσαι σε αυτά τα 5 λεπτά της γέννας και που το βάζουν το παιδί στην αγκαλιά σου μαμά; Δεν ξέρω. Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους στην ίδια βάση σημαντικότητας η απόκτηση ενός παιδιού. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωποι ή καλοί άνθρωποι» πρόσθεσε εν συνεχεία η Ελένη Μενεγάκη στη μεσημεριανή της εκπομπή στο Μεγάλο Κανάλι.

To άρθρο Ελένη Μενεγάκη: Ήταν σοκαριστικός ο όρος παρένθετη στο δικό μου μυαλό και δεν μπορούσα να το καταλάβω δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button