Κόσμος

Η στιγμή της ομοφοβικής επίθεσης – «Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια», λέει το ένα θύμα – Galaksias.com

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το άγριο ρατσιστικό επεισόδιο που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Δύο τρανς άτομα έπεσαν θύματα εξύβρισης, αλλά και επίθεσης με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα από έναν μαινόμενο όχλο περίπου 150 ατόμων.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν “καταφύγιο” σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.

Τα πρώτα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα thesstoday, αποκαλύπτουν το μένος με το οποίο η ομάδα κινήθηκε κατά των τρανς ατόμων.

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης κατά των δύο νεαρών περιέγραψε τα όσα συνέβησαν. «Τα δυο παιδιά ευτυχώς βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα κατάστημα εστίασης. Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας «αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς». Αν δεν τους φυγάδευαμε τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής. Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία».

Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν αρκετοί ανήλικοι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι»

Ένα εκ των δύο θυμάτων έχει κάνει επώνυμη καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο από το περιστατικό, ενώ με ένα κείμενό του δίνει την απάντηση στο ρατσιστικό περιστατικό.

Μιλώντας στο ANTIVIRUS το Α. περιέγραψε την επίθεση καταγγέλλοντας ότι την ώρα που περπατούσαν στην Αριστοτέλους άγνωστοι άρχισαν να τους παρενοχλούν χρησιμοποιώντας βρισιές και τρανσφοβικές εκφράσεις.

«Ένας μάλιστα απ΄αυτούς με τράβηξε και με έφτυσε», δηλώνει ένα από τα δύο θύματα και προσθέτει πως αντιδρώντας του πέταξε το παγωτό που κρατούσε στο χέρι.  Εκείνη τη στιγμή άρχισαν να μαζεύονται πολλά άτομα και να κινούνται απειλητικά προς το μέρος τους.

«Κάποια στιγμή μια κοπέλα μπήκε μπροστά μας και τους ζήτησε να σταματήσουν αλλά και αυτή την έσπρωξαν. Τρέξαμε για να ξεφύγουμε. Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια και διάφορα άλλα πράγματα. Εμένα κατάφεραν να με φτάσουν. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά» καταγγέλλει το Α..

Προσθέτει πως βρήκαν καταφύγιο σε ένα μαγαζί και έμειναν εκεί για περίπου 30 λεπτά, ενώ επίθεση δέχθηκαν και κάποιοι υπάλληλοι του καταστήματος που βγήκαν έξω και θέλησαν να διώξουν το μαζεμένο πλήθος.

Το Α. σημειώνει, ακόμη, πως όταν ήρθε η αστυνομία το πλήθος συνέχισε την προκλητική συμπεριφορά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button