Τρόπος Ζωής

Η Μαριάντα Πιερίδη ξεσπά για το bullying που βιώνει ο γιος της στο σχολείο – «Του κάρφωσε ένα μολύβι στον κρόταφο»

Έξαλλη είναι η Μαριάντα Πιερίδη για το bullying που βιώνει ο γιος της από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε να πηγαίνει σχολείο, ανεβάζοντας μια σειρά από βίντεο στα stories της στο Instagram.

Η Μαριάντα Πιερίδη ξέσπασε μέσω Instagram, λέγοντας ότι λόγω του bullying πήγε τον γιο της σε μαθήματα αυτοάμυνας ενώ παράλληλα ψάχνει τρόπο να σταματήσει όλη αυτή την κατάσταση που πλέον την έχει φέρει στα όριά της.

«Καλημέρα σε όλους και όλες. Λοιπόν, γιατί κάνω αυτό το στόρι. Θέλω την άποψή σας για κάτι που αντιμετωπίζω από την Α’ Δημοτικού που ξεκίνησε ο μικρός το σχολείο. Σε ένα σχολείο, που στο παρελθόν τουλάχιστον, υπήρξε εξαιρετικό. Αντιμετωπίζω πολύ σοβαρό θέμα bullying. Από την πρώτη Δημοτικού. Το πρώτο σοβαρό θέμα που αντιμετώπισα ήταν μολύβι στον κρόταφο, μέσα στο κρέας.

Ένα από όλα ήταν αυτό. Στη συνέχεια, υπήρξαν κλωτσιές στα μούτρα, ο παππούς του τον είδε να είναι ξαπλωμένος στο προαύλιο και να τον κλωτσάει το συγκεκριμένο παιδάκι στην κοιλιά χωρίς λόγο την ώρα που έπαιζαν μπάσκετ. Απλά για να πάρει τη μπάλα θεώρησε ότι πρέπει να κάνει αυτό. Θέλω την άποψή σας πάρα πολύ» λέει αρχικά η Μαριάντα Πιερίδη.

«Διαβάζω τα μηνύματά σας εδώ και πολλή ώρα και πρέπει να σας πω ότι κάποια με βοήθησαν πάρα πολύ. Κάποια άλλα, τα έχω ήδη. Δηλαδή, αυτό που έχω ήδη κάνει είναι ότι στη δευτέρα Δημοτικού, αναγκάστηκα να στείλω το παιδί σε μια σχολή για να μάθει να αμύνεται. Είχα εξηγήσει σε έναν εξαιρετικό δάσκαλο τι συμβαίνει γιατί είχα απηυδήσει. Δεν ήξερε το παιδί από που του έρχεται και αντί να αμυνθεί, καθόταν και τις έτρωγε.

Έχει μαζέψει πάρα πολλά μέσα του. Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό στα παιδιά μας. Να μαζέψω εγώ δηλαδή τα ψυχολογικά του άλλου παιδιού. Για ποιον λόγο να το ζω αυτό το έργο; Για ποιον λόγο; Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα σχολείο σε θέματα που έχουν να κάνουν με bullying είναι πολύ περιορισμένα. Είναι να κάνουν τηλέφωνα στους γονείς, αν επαναλαμβάνεται να παρακαλέσουν τους γονείς να πάνε το παιδί σε κάποιον να το βοηθήσει.

Αυτό που θέλω εγώ να καταλάβω είναι γιατί να πρέπει να αντιμετωπίσει το δικό μου το παιδί ό,τι έχει μαζέψει το άλλο παιδί από τον τρόπο που ζει στο σπίτι του ένα άλλο παιδάκι; Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσω εγώ την επιθετικότητα και όλο αυτό το νεύρο που έχει ένα άλλο παιδί. Συμπονώ, οποιοδήποτε το κάθε πρόβλημα που έχει ένα παιδί στο σπίτι του και να το βοηθήσω όσα μπορώ. Γιατί να αντιμετωπίζει το δικό μου παιδί αυτή τη κατάσταση» συνεχίζει στα βίντεό της η Μαριάντα Πιερίδη.

«Και συνεχίζω και λέω, όταν ένα παιδί ξεκινάει και καρφώνει μολύβια στο πρόσωπο των συμμαθητών του, κλωτσάει για να μη καθίσουν στην καρέκλα που θέλει να καθίσει εκείνο, όταν κάνει λεκτικό bullying… Είναι δυνατόν να φοβάται ένα παιδάκι να ζητήσει εξηγήσεις για το μάθημα στο σχολείο γιατί έχει δίπλα του ένα πλάσμα που του λέει ότι είναι χαζό; Αυτό είναι τρομερός ψυχολογικός πόλεμος. Γιατί πρέπει να το ζω;

Χθες αναγκάστηκα να πάρω μια από τις δασκάλες του παιδιού να της πω ότι το παιδί ντρέπεται να σας ζητήσει να του δώσετε εξηγήσεις. Έχουμε και λέμε, ψυχολογικό bullying, σωματικό bullying. Τι θα γίνει; Στην έκτη Δημοτικού θα έρθει με μαχαίρι; Aν ξεκινάει από την πρώτη Δημοτικού και καρφώνει μολύβια στους συμμαθητές του, στην έκτη τι θα κάνει; Είναι πολύ δύσκολο, πολύ άβολο.

Δεν ξέρω αν πρέπει να φτάσουμε στα άκρα, με αστυνομίες όπως μου λέτε κάποιοι, δεν ξέρω, να πάμε στο υπουργείο Παιδείας; Δεν ξέρω, κάτι πρέπει να αλλάξει και δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να γίνονται αυτά. Μια μανούλα μου έγραψε, “θα συμβαίνουν αυτά”, όχι, δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να σταματήσουν και θα βοηθήσουμε εμείς, εμείς οι γονείς που σκεφτόμαστε τα παιδιά… Δεν θέλω να το ζει το παιδί μου αυτό και δεν θέλω να αλλάξω σχολείο στο παιδί εξαιτίας ενός κακού παιδιού, ενός κακού χαρακτήρα. Εκείνο πρέπει να αλλάξει σχολείο», καταλήγει η τραγουδίστρια.

To άρθρο Η Μαριάντα Πιερίδη ξεσπά για το bullying που βιώνει ο γιος της στο σχολείο – «Του κάρφωσε ένα μολύβι στον κρόταφο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button