Κόσμος

Πολλές ΜΚΟ ζητούν να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ και τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις – Galaksias.com

Ανθρωπιστικές οργανώσεις ζήτησαν την Τετάρτη από όλες τις χώρες να σταματήσουν να εφοδιάζουν με όπλα το Ισραήλ και τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Οι παραδόσεις όπλων «τροφοδοτούν την ανθρωπιστική κρίση» στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρουν οι 16 μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπογράφουν την έκκληση. Μεταξύ αυτών είναι οι Γιατροί του Κόσμου, η Διεθνής Αμνηστία και η Oxfam. Ζητούν να εφαρμοστεί αμέσως «κατάπαυση του πυρός» και καλούν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να λάβει μέτρα για να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων. «Η διεθνής κοινότητα καθυστέρησε πολύ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι βομβαρδισμοί και η ισραηλινή πολιορκία στερούν από τον άμαχο πληθυσμό βασικά είδη για την επιβίωσή του και καθιστούν μη κατοικήσιμη τη Γάζα» ανέφεραν επίσης οι 16 ΜΚΟ. «Ο άμαχος πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση», συνεχίζει το κείμενο.

Τουλάχιστον 167 εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και ο αριθμός αυτός είναι «ο υψηλότερος σε όλους τους πολέμους» του 21ου αιώνα. Σήμερα, η Γάζα είναι «το πιο επικίνδυνο μέρος για τα παιδιά, τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Οι ΜΚΟ καταδίκασαν ταυτόχρονα και τις ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα που «εκτοξεύουν ρουκέτες στον πληθυσμό του Ισραήλ» επισημαίνοντας ότι «η αρπαγή ομήρων και οι τυφλές επιθέσεις συνιστούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button