ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς υγειονομική κάλυψη χιλιάδες δικηγόροι με ευθύνη του e-ΕΦΚΑ

Χωρίς υγειονομική περίθαλψη και παροχές υγείας έχουν μείνει χιλιάδες δικηγόροι, με ευθύνη της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ καταγγέλλει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Mε αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, χιλιάδες δικηγόροι της χώρας στερούνται αδικαιολόγητα την ασφαλιστική τους ικανότητα, την πρόσβαση στην αναγκαία υγειονομική περίθαλψη και τις παροχές υγείας σε πολύ σοβαρές μάλιστα περιπτώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθόπουλος.

Επικαλείται την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και σημειώνει ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένα προβλήματα λόγω της δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του Οργανισμού σε βάρος δικηγόρων που είτε δεν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, είτε τις έχουν καταβάλει είτε βρίσκονται σε ενεργή ρύθμιση και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και ακρόαση. Και αντί ο ΕΦΚΑ να παρατείνει αυτοδίκαια την ισχύ της ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι την επίλυση του προβλήματος, μετακυλίει την αντιμετώπιση του στους ασφαλισμένους και τα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, τα οποία, φυσικά, αδυνατούν να ανταποκριθούν».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger