Επικαιρότητα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Galaksias.com

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (29-02-2024)  έως το πρωί του Σαββάτου (2-03-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν  το βράδυ της Πέμπτης στα δυτικά και την Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά :

  1. Την Πέμπτη (29-02-24)

Από τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

  1. Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και η νότια Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και οι Κυκλάδες.

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες , ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

  1. Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) .

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Για πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.civilprotection.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button