ΑθλητικάΕνημέρωση

Ιστορική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ – Galaksias Portal News

Ο Μίλωνας έκανε και πάλι το θαύμα του. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Λάρισας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ, ωστόσο ο Μίλωνας είχε διαφορετική άποψη. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα έπαιξε εξαιρετικό βόλεϊ για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν και “σόκαρε” το τριφύλλι, πανηγυρίζοντας μία ιστορική πρόκριση.

Στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (30/03) στις 20:15, ο Μίλωνας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Νωρίς-νωρίς στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να διαχειριστεί τον τραυματισμό του Ιερεθουέλο, ο οποίος υπέστη βαρύ διάστρεμμα κι αποχώρησε απ’ το τερέν υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του. 

Ο Μίλωνας εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στο «πράσινο» στρατόπεδο απ’ την απώλεια του βασικού πασαδόρου του, πήρε διαφορά 5 πόντων (11-16) κι έκλεισε το σετ με 25-19.

Ο Παναθηναϊκός «αντέδρασε» στο δεύτερο σετ, πήρε από νωρίς διαφορά ασφαλείας απ’ την ομάδα του Σάκη Ψάρρα, διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και στο πρώτο απ’ τα έξι σετ-μπολ που είχε έκλεισε το σετ τον Πρωτοψάλτη στο 25-18.

Στο τρίτο σετ ο Μίλωνας κυριάρχησε απόλυτα απ’ την αρχή ως το τέλος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν εντυπωσιακή σε σερβίς και υποδοχή με τους Ιορντάνοφ και Μολίνα σε τρομερή κατάσταση, «απογείωσε» τη διαφορά στο +10 (11-21) απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε καμία «απάντηση» και πήρε ξανά προβάδισμα με 2-1 στα σετ.

Εκπληκτική ήταν η μάχη των δύο ομάδων στο 4ο σετ, με τρομερές εναλλαγές στο σκορ και μονομαχία πόντο με τον πόντο. Τα μπλοκ του Μολίνα έδωσαν «αέρα» 4 πόντων στον Μίλωνα (10-14), όμως ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 5-0 με τον Βουλκίδη στο σερβίς κατάφερε να περάσει μπροστά με 15-14.

Οι Νεοσμυρνιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα και την κρίσιμη ώρα (εν μέσω σερί τριών challenge σε οριακές φάσεις απ’ τους δύο προπονητών), πέρασαν μπροστά με δύο πόντους, αλλά ο Παναθηναϊκός την κρίσιμη ώρα «έσπασε» τα δύο ματς μπολ του Μίλωνα (22-24) και ισοφάρισε σε 24-24. Ακολούθησε ένα «ράλι» πόντο-πόντο μέχρι το μονό μπλοκ του Ιορντάνοφ στο 27-28, που χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Μίλωνα στο 6ο του ματς-μπολ και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Τα σετ: 19-25, 25-18, 13-25, 27-29.

To άρθρο Παναθηναϊκός – Μίλωνας 1-3: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button