Υγεία & Διατροφή

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου – ΗράκλειοΌπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το Σωματείο ζητά να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και να μην γίνει καμία απόλυση

Κάλεσμα απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το Σωματείο ζητά να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και να μην γίνει καμία απόλυση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, που δίνουν εδώ και χρόνια ένα δίκαιο αγώνα, για να έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στα Νοσοκομεία, για να μη ζουν κάθε τρεις και λίγο με το φόβο της απόλυσης, για να μπει τέλος στην «ομηρία», στην οποία τους έχουν καταδικάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Σήμερα στο ΠΑΓΝΗ απειλούνται με απόλυση 180 εργαζόμενοι ΣΟΧ σε καθαριότητα και σίτιση. Στην ίδια μοίρα είναι και το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και του προσωπικού με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ, το οποίο ξεπερνά τα 400 άτομα.

Πρόκειται για τους ίδιους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων και των ασθενών από την πανδημία, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, προχωρά στην απόλυσή τους και στη μεταφορά όλων αυτών των κρίσιμων υπηρεσιών σε εργολάβους, έχοντας πάρει «πάσα» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που διατήρησαν στο ακέραιο τους αντεργατικούς νόμους και το απαράδεκτο καθεστώς «ομηρίας» των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτά συμβαίνουν μάλιστα, τη στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και τη σίτιση. Η εμπειρία δείχνει ότι η είσοδος εργολάβων, σημαίνει περαιτέρω απολύσεις, απληρωσιά, ωράρια λάστιχο, εντατικοποίηση, κλεμμένα ένσημα ΒΑΕ και τριετίες, χειρότεροι όροι δουλειάς, ελλιπής καθαριότητα των κρίσιμων υπηρεσιών.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στη δικαστική προσφυγή συμβασιούχων εργαζομένων τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη 9πμ στα Δικαστήρια.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων (ΣΟΧ, επικουρικό, ΟΑΕΔ), με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων».


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger