Κόσμος

Πρωταθλητές οι Kansas City Chiefs του Καρλαύτη, νίκησαν με 25-22 τους San Fransisco 49ers – Galaksias.com

Ο Γιώργος Καρλαύτης και οι Kansas City Chiefs είναι οι back to back πρωταθλητές του NFL! Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, τον πρώτο που κρίθηκε στην παράταση μετά το 2017, οι Chiefs λύγισαν με 25-22 τους San Fransisco 49ers για το Super Bowl LVIII και κατέκτησαν για 2η σερί χρονιά τον τίτλο!

Κεντρική φιγούρα ήταν βέβαια ο Πάτρικ Μαχόουμς. Ο quarterback των Chiefs, ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του, ήταν ο ηγέτης της ομάδας του, ενορχήστρωσε την τελευταία επίθεση και έβγαλε το… buzzer-beater touchdown στην παράταση με πάσα στον Χάρντμαν, δίνοντας το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Καρλαύτης βέβαια, το δικό μας παιδί, έδωσε τη δική του μάχη στην άμυνα των Chiefs. Έκλεψε την μπάλα στην πρώτη φάση του αγώνα και έδωσε το σύνθημα και έπαιξε τον ρόλο του σε ένα ιστορικό πρωτάθλημα. Το δεύτερο σερί της καριέρας του.

 

Πρωταθλητής βέβαια και ο Τρέβις Κέλσι. Ένας από τους κορυφαίους tight end στην ιστορία και – για όσους δεν ασχολούνται… πολύ ενεργά με το NFL – σύντροφός της Τέιλορ Σουίφτ, η οποία φυσικά βρέθηκε στο γήπεδο και η κάμερα ασχολήθηκε… πολλές φορές μαζί της, σε ένα ειδύλλιο που απασχολεί τις ΗΠΑ εδώ και μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι 49ers ξεκίνησαν ονειρεμένα το παιχνιδι. Έπειτα από μία πρώτη περίοδο που καμία ομάδα δεν σκόραρε, οι 49ers ξέφυγαν με 0-10 χάρη σε Field Goal του Μούντι και Toutchdown του ΜακΚάφρι (συν τον έξτρα πόντο Field Goal του Μούντι), με τους Chiefs να μειώνουν σε 10-3 με Field Goal του Μπάτκερ.

 

Στην 3η περίοδο ήρθε η αντίδραση των Chiefs όμως, οι οποίοι χρειάστηκαν ένα Field Goal του Μπάτκερ και ένα touchdown του Βαλντές-Σκάντλινγκ (και τον έξτρα πόντο απ΄το Field Goal του Μπάτκερ) για να περάσουν μπροστά με 13-10.

Οι 49ers όμως απάντησαν με touchdown του Τζένινγκς για το 13-16, αλλά το Field Goal του Μούντι μπλοκαρίστηκε. Αυτό άνοιξε πλέον το παιχνίδι και έδωσε την ευκαιρία στους Kansas City Chiefs. Δεν υπήρξε άλλο touchdown μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Υπήρξαν όμως δύο Field Goals για τους Chiefs (από τον Μπάτκερ) και ενδιάμεσα ένα των 49ers (από τον Μούντι), με τον αγώνα να πηγαίνει στην παράταση με το σκορ στο 19-19. Στο μεσοδιάστημα, ο Καρλαύτης φάνηκε να τραυματίζεται στο χέρι – με το σκορ στο 16-16 – αλλά αυτό δεν τον επηρέασε και συνέχισε να αγωνίζεται.

 

Στην παράταση, οι 49ers σκόραραν με Field Goal του Μούντι και πέρασαν μπροστά με 19-22. Οι Chiefs είχαν την ευκαιρία τους όμως. Έπρεπε να ολοκληρώσουν την επίθεσή τους. Και το έκαναν. Έχτιζαν την επίθεσή τους επί 6 λεπτά και στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης ο Μαχόουμς βρήκε τον Χάρντμαν μέσα στην end zone για το 25-22. Οι Chiefs ήταν οι πρωταθλητές για δεύτερη σερί χρονιά.

 

Πηγή: SPORT24

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button