Επικαιρότητα

Άλλαξαν τα άμφια του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου όπως το είχε ζητήσει ο ίδιος, μετά από σχεδόν 20 χρόνια

Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή, αφού συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την έλευση του ιερού σκηνώματος του Οσίου στην Εύβοια, από την Καππαδοκία

Μετά από είκοσι χρόνια πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (18/4) η αλλαγή των αμφίων, στο σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημά του, στο Προκόπι της Εύβοιας.

Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή, αφού συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την έλευση του ιερού σκηνώματος του Οσίου στην Εύβοια, από την Καππαδοκία. 

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή των αμφίων δεν γίνεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, αλλά όποτε το ζητά ο ίδιος Άγιος, με την εμφάνισή του σε πιστούς (με οράματα, όνειρα και άλλους τρόπους).

Οι πιστοί με την σειρά τους ενημερώνουν τους ιερείς και έτσι γίνεται η αλλαγή. Στο Ιερό Προσκύνημα ελήφθησαν περίπου 35 μηνύματα πιστών (με email, επιστολές κλπ), που ενημέρωσαν ότι τους ζητήθηκε από τον Άγιο να αλλάξει άμφια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άμφια έχουν κεντημένα τριαντάφυλλα πάνω τους, γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο Άγιος, ο οποίος κάθε φορά που ζητάει αλλαγή αμφίων, επιλέγει και το χρώμα που επιθυμεί.

Τα καινούργια άμφια του σκηνώματος είναι λευκά, κατόπιν επιθυμίας του Αγίου, που εκφράστηκε στα οράματα των πιστών, ενώ τα προηγούμενα ήταν μπλε (φωτό κάτω). Η αλλαγή των αμφίων πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή κεκλεισμένων των θυρών. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button