Επικαιρότητα

«Γιατί το ΝΑΤΟ μαζεύει στρατό …στην γειτονιά μας;» – Galaksias.com

Για περισσότερους από 30.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και πάνω από χίλια τεθωρακισμένα οχήματα στα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνάντηση με την ηγεσία των κυβερνητικών οργάνων του συστήματος εθνικής ασφάλειας. Ο ίδιος χαρακτηριστικά, τόνισε τα εξής:

«Στην άμεση γειτνίαση της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της συμμαχίας που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, σταθμεύουν περίπου 32 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό των κοινών ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από χίλια τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 160 συστήματα πυροβολικού και όλμοι, 235 αεροσκάφη και ελικόπτερα», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δημοκρατία βρίσκεται στην πραγματικότητα στο επίκεντρο μιας παρατεταμένης μεγάλης στρατιωτικοπολιτικής κρίσης χρησιμοποιώντας μεθόδους εκφοβισμού τόσο παλιές όσο ο κόσμος. Επιπλέον, οι ορέξεις και η δραστηριότητα της συλλογικής Δύσης μόνο θα αυξηθούν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ, προσελκύοντας τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και τη Σερβία», είπε ο Λουκασένκο.

“Θα σας πω ευθέως, χωρίς περιττή διπλωματία: σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μετατραπεί σε πολίτες των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιανού οι πολιτικές, τα συμφέροντα κυριαρχούν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button