Επικαιρότητα

Πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης 100%! – Το πιο νόστιμο και αφράτο! – Galaksias.com

Φτιάξτε το πιο νόστιμο και αφράτο πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης!

Το πιο νόστιμο και αφράτο πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης, από την ομάδα Live Kithen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ bio αλεύρι ολικής (3,5 κούπες)
  • 300 γρ χλιαρό νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 9 γρ ξηρή μαγιά (1 κτσ)
  • 1 κτσ bio σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κτσ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ bio λιναρόσπορος
  • 1 κτσ bio κολοκυθόσπορος

Θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, το σιρόπι σφενδάμου, την μισή ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

Κάνουμε στόφα τον φούρνο τον ανοίγουμε στις αντιστάσεις στους 100 c για 1 λεπτό, τον κλείνουμε και έπειτα βάζουμε μέσα το μείγμα ψωμιού μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το ελαιόαδο, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κάνουμε ξανά τον φούρνο στόφα με την ίδια διαδικασία και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και πασπαλίζουμε λιναρόσπορο και κολοκυθόσπορο πάνω σε όλη την επιφάνεια.

Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να κολλήσει καλά και έπειτα κλείνουμε την ζύμη και από τις δυο πλευρές.

Ρολάρουμε την ζύμη και την πλάθουμε  ελαφρώς λαδώνοντας τα χέρια μας.

Την βάζουμε σε μια λαδωμένη φόρμα 20χ11 εκ. σκεπασμένη με μεμβράνη και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Αφαιρούμε την μεμβράνη και την αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 180 c.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Το ψωμί είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button