Υγεία & Διατροφή

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στην Καλλονή

Με θέμα την αποτίμηση της μέχρι σήμερα κατάστασης στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, αλλά και τη δρομολόγηση δράσεων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έντονων καιρικών φαινομένων το χειμώνα (πλημμυρικά, χιονοπτώσεις και παγετός), πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Καλλονή σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Την πρόσκληση της σύσκεψης απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδρέας Αξής και προήδρευσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ξεχωριστής σημασίας ζήτημα αποτέλεσε η επιχειρησιακή αποτίμηση της εξαιρετικά δύσκολης πυρκαγιάς του Ιουλίου, στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου, με τους συμμετέχοντες να αναδεικνύουν το καθοριστικό για το έργο της κατάσβεσης, της αγαστής συνεργασίας όλων των δυνάμεων (Στρατού, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας) τόσο μεταξύ τους όσο και με την αυτοδιοίκηση.

Με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να επιβραβεύουν τον Δήμο για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του μηχανισμού του, τόσο στον τομέα του «πεδίου» όσο και σε εκείνον της κοινωνικής προστασίας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, αφού ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους τους εμπλεκόμενους στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας για τις υπηρεσίες τους, τόνισε ότι ο Δήμος δεν εφησυχάζει ποτέ, προαναγγέλλοντας την περαιτέρω ενίσχυση του μηχανοκίνητου στόλου του, με νέα οχήματα.

Παρόντες ήταν ο Στρατηγός Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Συνταγματάρχης Μηχανικού Αδάμογλου Ιωάννης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λέσβου Παναγιώτης Κυπριωτέλλης,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Πέτρου Σπυρίδωνας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κλιμακίου Καλλονής Σιδερίδης Σπυρίδων, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου Βαζούρας Ηλίας, η Διευθύντρια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιμιλία Αναστασίου, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Θανάσης Μαραγκός  και ο Εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών Δυτικής Λέσβου Χαράλαμπος Καποδίστριας.

 

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger