Χωρίς κατηγορία

Σύψας: Μπορεί να ξανακλείσουν τα σχολεία – Θα αποφασίζουμε κάθε βδομάδα

Τα σχολεία είναι πιθανό να ξανακλείσουν, υπογράμμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο καθηγητής προσέθεσε πως «δυστυχώς, στην περίοδο που μπαίνουμε, Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα τη βδομάδα. Κάθε βδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό δεν σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία».

«Ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες», συνέχισε ο Νίκος Σύψας και συμπλήρωσε πως ««δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σύψας τόνισε πως, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός από τους γονείς και τους συνοδούς των παιδιών.

«Το άνοιγμα των σχολείων θα έχει επίδραση στην επιδημία, το ξέρουμε. Αλλά όμως έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων. Σε κάθε όμως περίπτωση, οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο», σημείωσε.

«Δεν πλησιάζουμε την πόρτα του σχολείου και αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού, Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμου», συνέστησε.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close