ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Θα ωφεληθούν άμεσα από κάποιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης – Galaksias Portal News

Στα μέτρα για το ρεύμα που αφορούν τους αγρότες αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολλαπλές παρεμβάσεις και από κάποιες από αυτές οι αγρότες θα ωφεληθούν άμεσα, όπως είπε.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξήγησε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες τις κυβέρνησης. Ανέφερε ότι στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • Μείον 10% στο αγροτικό ρεύμα
  • Ρύθμιση των πολύ μεγάλων χρεών που έχουν οι οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων που διαχειρίζονται οι αγρότες και φτάνουν τα 87 εκατ. ευρώ όπου στη μεν Θεσσαλία θα δοθούν 8 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι ΟΕΒ εκεί θα περάσουν στον οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας με ρύθμιση των χρεών τους με το κράτος να πληρώνει το 75% των χρεών ενώ παράλληλα στους υπολοίπους οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων θα γίνει ρύθμιση δεκαετίας με μηδενικό επιτόκιο, που θα επιδοτηθεί από το κράτος.
  • Το πρόγραμμα «Απόλλων» με το οποίο θα γίνει αξιοποίηση των υφιστάμενων επενδύσεων φωτοβολταϊκών ώστε να δοθεί αποκλειστικά ρεύμα στους οργανισμούς αυτούς, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση με χαμηλότερη τιμή
  • Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σε σχέση με τους συνεργατικούς οργανισμούς και τους αγρότες που έχουν συμβολαιακή γεωργία όπου επίσης θα υπάρχει μία μακροχρόνια σύμβαση από τους παρόχους, πιθανότατα τη ΔΕΗ ώστε μέσω φωτοβολταϊκών και μπαταρίας που θα επιδοτηθούν από το κράτος να έχουν επί δεκαετία ρεύμα 30% κάτω

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button