ΕνημέρωσηΠολιτική

«Στον Ολυμπιακό με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο το μεγαλείο του κόσμου του» – Galaksias Portal News

Το εγκώμιο των φιλάθλων του Ολυμπιακού έπλεξε ο Αντρέ Όρτα σε δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στο match programme της πρώτης αναμέτρησης των Πειραιωτών με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη φάση των 16 του Europa Conference League.

Ο Πορτογάλος άσος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για την μέχρι τώρα εμπειρία του στο λιμάνι, δηλώνοντας δικαιωμένος για την απόφασή του να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τι είναι αυτό που σε έχει βοηθήσει να προσαρμοστείς τόσο εύκολα και γρήγορα και να παρουσιάσεις αυτήν την εικόνα;

«Πιστεύω ότι το μυστικό είναι οι άνθρωποι του συλλόγου και οι συμπαίκτες μου. Φυσικά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί Πορτογάλοι με βοηθάει, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Όλοι οι συμπαίκτες μου με έχουν υποδεχτεί πολύ καλά, έχουμε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα και όταν νιώθεις έτσι, όταν νιώθεις την εμπιστοσύνη των παικτών και του προπονητή, όλα γίνονται πιο εύκολα και απλά απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα εντυπωσιακό σερί νικών. Τι θα πρέπει να κάνετε με τους συμπαίκτες σου για να το συνεχίσετε και να προχωρήσει η ομάδα δυναμικά σε Ευρώπη και Ελλάδα;

«Κατά τη γνώμη μου είναι βασικό για εμένα και τους συμπαίκτες μου να καταλάβουμε ότι σήμερα κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, πρέπει να δουλέψουμε πολύ στην προπόνηση και στη διάρκεια των αγώνων. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δουλειά, όπως κάνουμε. Και να ξέρουμε πάντα τη μεγάλη ευθύνη του να αντιπροσωπεύεις αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Οι μεγάλοι σύλλογοι χρειάζονται τίτλους και για να κερδίζεις τίτλους πρέπει να κερδίζεις παιχνίδια. Γι’ αυτό πρέπει να καταλάβουμε ότι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία και στους “16” του Conference. Για να κερδίσουμε τίτλους πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε, με αυτή την νοοτροπία. Τίποτα άλλο δεν είναι αρκετό».

Πώς είναι η συνεργασία με τους συμπαίκτες σου στη μεσαία γραμμή; Έχετε δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο το οποίο πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

«Είναι μια πολύ εύκολη συνεργασία, διότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές που σκέφτονται το ποδόσφαιρο όπως εγώ. Η δύναμη, όμως, δεν προέρχεται από τη μεσαία γραμμή, αλλά από την ομάδα. Όταν έχεις ένα δυνατό σύνολο θα είναι δυνατή και η μεσαία γραμμή και τα άτομα θα αναδειχθούν. Όταν αγωνίζεσαι με ποδοσφαιριστές που τους αρέσει να παίζουν με τη μπάλα και με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα είναι πιο εύκολο για όλους. Επικοινωνούμε καλά αλλά όχι μόνο εμείς, όλη η ομάδα είναι όλο και καλύτερη».

Είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό όπως τα περίμενες; Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση το διάστημα που φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι φυσικά το μεγαλείο του κόσμου, που σου μεταδίδει την πραγματικότητα: Ότι πάντα πρέπει να κερδίζεις. Τη συνεχή ευθύνη, μια πίεση που είναι πολύ όμορφη. Όταν επιλέξαμε αυτό το επάγγελμα, αυτό που θέλαμε ήταν να κερδίζουμε παιχνίδια και τίτλους. Και ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που σου δίνει με τον κόσμο του τη δύναμη να το καταφέρνεις πάντα».

Έχοντας πια αντιληφθεί τη δυναμική της ομάδας, πού θεωρεις ότι μπορεί να φτάσει στην Ευρώπη;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει πολύ να σχεδιάζω το μέλλον. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην Μακάμπι και αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι γιατί είναι το επόμενο. Φυσικά και όλοι θα θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, όμως τώρα ας σκεφτούμε την Μακάμπι, μετά τον Παναθηναϊκό και μετά το δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας. Αυτό σκέφτομαι, να περάσουμε αυτή τη φάση. Δεν βοηθάει το να σκεφτόμαστε πιο μακριά, ας παραμείνουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια».

Τι αισθάνεσαι όταν αγωνίζεσαι σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης»; Τι συναίσθημα σου προκαλείται;

«Είναι μια όμορφη αίσθηση. Σου δημιουργείται μια καλή πίεση, η οποία μας κάνει καλό. Μας κάνει να νιώθουμε πως ακόμη κι όταν είμαστε κουρασμένοι, μπορούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Διότι έχουμε πίσω μας τον κόσμο να μας στηρίζει. Είναι σημαντικό να έχουμε την στήριξη και την αίσθηση της ασφάλειας ότι θα είναι μαζί μας ακόμη κι αν κάτι δεν πάει καλά».

Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να υπογράψεις στον Ολυμπιακό; Τι θα έλεγες σε κάποιον ποδοσφαιριστή που θα σε ρωτούσε τη γνώμη σου για την ομάδα, αν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό και ήθελε τη συμβουλή σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου, ναι. Όταν μου είπαν για την πιθανότητα να έρθω εδώ, η απάντησή μου ήταν αμέσως το “ναι”. Ήξερα για τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στην ομάδα, αλλά και άλλους οι οποίοι είχαν περάσει από εδώ. Και όλοι μου μιλούσαν πολύ καλά για τον σύλλογο, τις συνθήκες, τον κόσμο. Το απολαμβάνω πάρα πολύ και ελπίζω να το απολαύσω πολύ περισσότερο. Θα συνεχίσω να παλεύω για τους στόχους μας και αυτό που θέλω είναι πολλές επιτυχίες με τον σύλλογο αυτόν».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button