ΕνημέρωσηΠολιτική

Τέλος η απεργία των ηθοποιών έπειτα από 118 ημέρες – Κατέληξαν σε συμφωνία με τα στούντιο – Galaksias Portal News

Έληξε έπειτα από 118 μέρες η απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ.

Ειδικότερα οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ συμφώνησαν να σταματήσουν την πολύμηνη απεργία τους, αφού κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία με τα στούντιο την Τετάρτη βάζοντας τέλος σε μια από τις μεγαλύτερες εργατικές κρίσεις στην ιστορία της Μέκκας του Κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Screen Actors Guild (SAG-AFTRA), η ένωση που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες ηθοποιούς, διέκοψε έπειτα από 118 ημέρες την απεργία από τα μεσάνυχτα, αφού κατέληξε σε συμφωνία με εταιρείες ψυχαγωγίας όπως η Disney και το Netflix. «Καταλήξαμε σε ένα συμβόλαιο που θα επιτρέψει στα μέλη του SAG-AFTRA από κάθε κατηγορία να χτίσουν βιώσιμες σταδιοδρομίες», ανέφερε το σωματείο.

Το νέο τριετές συμβόλαιο – προϊόν σκληρών διαπραγματεύσεων- αποτιμάται σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια (934 εκατομμύρια ευρώ) και έλαβε υποστήριξη από την ηγεσία του σωματείου των ηθοποιών. Η πρόεδρος της SAG-AFTRA και γνωστή τηλεοπτική «Νταντά», Φραν Φρέσερ σχολίασε στο Instagram: «Τα καταφέραμε!!! Η συμφωνία του ενός+ δις.$!».

Τις επόμενες ημέρες, τα μέλη του SAG-AFTRA θα ψηφίσουν για το αν το σωματείο τους θα αποδεχτεί τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει μεγάλα κέρδη, όπως αυξήσεις στην αποζημίωση για συνεχείς εκπομπές και ταινίες, καλύτερη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης και εγγυήσεις ότι τα στούντιο δεν θα χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν ψηφιακά αντίγραφα των όμοιών τους χωρίς πληρωμή ή έγκριση.

Η ελάχιστη αμοιβή για τους ηθοποιούς αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη σύμβαση, ένας συμβιβασμός και για τις δύο πλευρές, καθώς η αύξηση είναι μικρότερο από εκείνη που επιδίωκαν αρχικά οι ηθοποιοί, αλλά μεγαλύτερη από εκείνη που απέσπασαν οι σεναριογράφοι μετά την απεργία τους.

Η δοκιμαστική συμφωνία περιλαμβάνει επίσης ένα νέο μπόνους «συμμετοχής σε συνεχείς εκπομπές», καλύτερη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης και εγγυήσεις ότι τα στούντιο δεν θα χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν ψηφιακά αντίγραφα των ηθοποιών χωρίς πληρωμή ή έγκριση.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button