ΕνημέρωσηΟικονομία

Την Παρασκευή η καταβολή της δόσης του α΄ διμήνου του 2024 – Galaksias Portal News

Την ερχόμενη Παρασκευή (29.03.24) θα καταβληθεί φέτος η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού-Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Η καταβολή αυτή του επιδόματος παιδιού-Α21 που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ αφορά το α’ δίμηνο του 2024 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2024) και το ύψος της καθορίζεται από το εισόδημα που δήλωσαν οι δικαιούχοι για το 2022.

Το επίδομα παιδιού (Α21) Χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

To άρθρο Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ Α21: Την Παρασκευή η καταβολή της δόσης του α΄ διμήνου του 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button