Επικαιρότητα

Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στην Κρήτη – Galaksias.com

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για διήμερη κακοκαιρία – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Σήμερα Δευτέρα (26/2) στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα πιθανώς 8 μποφόρ. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις απογευματινές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες και από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σε μεγάλα υψόμετρα μέχρι και το μεσημέρι.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στα βόρεια σε ανατολικών και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου τα φαινόμενα στα θαλάσσια-παράκτια τμήματα θα είναι έντονα. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν και στη Θράκη θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν ενώ στα βόρεια ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου ως 15 βαθμούς.

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι τοπικά ισχυρά, σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές από τη Χίο και νοτιότερα.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα πιθανώς 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 Έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα θαλάσσια τμήματα με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς και εκ νέου από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-02-2024

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νότια τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα στα νοτιοανατολικά θα εξασθενήσουν και στα υπόλοιπα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-02-2024

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-02-2024

Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-03-2024

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα ανατολικά νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button