Κόσμος

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος λεσβιών – Galaksias.com

Ένα ζευγάρι λεσβιών που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μαζί 18 χρόνια έχοντας ένα παιδί 6,5 ετών, προετοιμάζεται σύντομα να δημιουργήσει μια νέα σελίδα στη ζωή του και να γίνουν μια οικογένεια που θα την αναγνωρίζει το κράτος, αναφέρει το karfitsa.gr.

Η αγάπη τους, πλέον αναγνωρισμένη και νομιμοποιημένη από το νόμο, θα αναδειχθεί σε μια πολύχρωμη τελετή γάμου. Αυτή η σημαντική στιγμή δεν αφορά μόνο το ζευγάρι, αλλά και όλη την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, καθώς θα δώσει το έναυσμα και σε άλλους να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο τη σχέση τους, ένα δικαίωμα που μέχρι πρότινος η ελληνική κοινωνία το στερούσε. Μάλιστα, ο γάμος αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. «Περιμέναμε 18 χρόνια, οπότε προετοιμαζόμαστε ώστε ο γάμος να γίνει το επόμενο διάστημα, όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά και την διαδικασία της παιδοθεσίας από την σύζυγο μου», είπε στην karfitsa.gr η Λίο Εμμανουήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τέλεση του γάμου θα μπορέσει να προστατέψει την οικογένεια τους, καθώς έως τώρα η σύντροφος της Λίο ήταν η αόρατη γονέας. «Μόλις γίνει ο γάμος, θα καταθέσουμε την ληξιαρχική πράξη, έπειτα η δικηγόρος μας θα κινήσει νομικά την διαδικασία της παιδοθεσίας από την πλευρά της συζύγου μου για να υιοθετήσει το παιδί μας. Αυτή είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, μπορεί να διαρκέσει στην καλύτερη περίπτωση έως έξι μήνες και έχει μεγάλο κόστος. Την διαδικασία εννοείται θα την κάνουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό το παιδί να έχει στα δημόσια έγγραφα του και τους δυο του γονείς, έτσι όπως το βιώνει στο σπίτι του», τόνισε και περιγράφοντας την διαδικασία είπε πως «στη συνέχεια θα έρθει κοινωνικός/-ή λειτουργός στο σπίτι μας, θα κάνει έκθεση και ελπίζουμε να είναι ένας άνθρωπος που δεν θα είναι ομοφοβικός. Θα καταθέσει την έκθεση και έπειτα θα παραστούμε στο δικαστήριο όπου θα δώσω την συγκατάθεση μου και ελπίζουμε ο δικαστής ή δικάστρια να συναινέσει στο αίτημα μας. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν είναι εγγυημένο, μέχρι τελευταία στιγμή».

«Η ζωή μας είναι μια μόνιμη εξουσιοδότηση. Το gov.gr έχει γίνει ”φίλος” μας πια. Για οτιδήποτε χρειάζεται πρέπει να κάνω εξουσιοδότηση, διότι εγώ είμαι η μαμά που έχει έννομη σχέση με το παιδί. Ακόμη και για να πάρει η άλλη του μαμά το παιδί από το σχολείο χρειάζεται εξουσιοδότηση. Το παιδί λέει ”μαμά” την σύζυγο μου αλλά δεν την αναγνωρίζει το κράτος», αναφέρει η Λίο Εμμανουήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button