ΕνημέρωσηΠολιτική

Τέλος το market pass από Νοέμβριο – Galaksias Portal News

Δεν θα υπάρξει παράταση του market pass έως το τέλος του έτους ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο βραδινό δελτίο του ΑΝΤ1. Υπενθυμίζεται ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ενισχύσεις στα τρόφιμα για το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου.

Παράλληλα, είπε πως το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την ανακούφιση των πληγέντων από τις θεομηνίες ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη Βουλή, ύψους 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες για αποζημιώσεις.

Όπως είπε ο υπουργός, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα καλύψει ανάγκες τόσο κρατικής αρωγής όσο και αγροτικών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, τα 450 εκατ. ευρώ αφορούν δαπάνες Κρατικής Αρωγής και τα 150 εκατ. ευρώ αγροτικές αποζημιώσεις.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Γίνονται προβολές με βάση τον “Ιανό” για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

*Εκτός του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, θα αυξηθεί και το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

*Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button