ΕνημέρωσηΟικονομία

Σε λιγότερο από 20 μέρες η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού – Galaksias Portal News

«Σε λιγότερο από 20 μέρες θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κώστας Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η οικονομία πάει πολύ καλύτερα από ότι πήγαινε μέχρι το 2019. Η Ελλάδα έχει περιθώρια να πάει καλύτερα. Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας». Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ, ο νέος κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ μικτά, έναντι των 780 ευρώ που είναι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι επιστημονικοί φορείς προβλέπουν αυξήσεις από 2,7% έως και 16,4%, ενώ με εξαίρεση το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, που προτείνει αύξηση 16,4%, οι πλειονότητα τους προτείνει μία αύξηση μεταξύ 2,7% – 5%. Εάν η κυβέρνηση κάνει δεκτή κάποια από της προτάσεις των φορέων -πλην ΙΝΕ ΓΣΕΕ- ο νέος μικτός κατώτατος μισθός θα ανερχόταν από την 1η Απριλίου από 801 ευρώ έως 819 ευρώ (μικτά).

To άρθρο Χατζηδάκης: Σε λιγότερο από 20 μέρες η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button