ΕνημέρωσηΟικονομία

Σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για την Τεχνολογία Μοντελοποίησης των έργων

Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση τίθενται η Εθνική Στρατηγική και ο Οδικός Χάρτης για την εφαρμογή του Building Information Modelling (BIM), μέχρι τις 22.2.2024, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Mε την Εθνική Στρατηγική διαμορφώνεται και αναπτύσσεται ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο με σαφές όραμα και στόχους, το οποίο λαμβάνει υπόψη ευρωπαϊκές προτάσεις και παραδείγματα και αναδεικνύει ως προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας, θέτοντας συγκεκριμένους στρατηγικούς άξονες, δράσεις και παρεμβάσεις. Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην κατάρτιση του Οδικού Χάρτη για την εφαρμογή του BIM στην Ελλάδα.

O Οδικός Χάρτης περιγράφει τα βασικά βήματα, τον χρονικό ορίζοντα και τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που προτείνονται.

Στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 22.2.2024, καλούνται να συμμετάσχουν οι κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και οι πολίτες, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση του περιεχομένου.

Η Τεχνολογία Μοντελοποίησης επιτρέπει την ψηφιακή προσομοίωση των λειτουργιών στον σχεδιασμό και την κατασκευή των έργων, παρέχοντας πληροφορίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες εξασφαλίζουν δραστική βελτίωση των αποτελεσμάτων που αφορούν στα δομικά έργα.

Με αυτό τον τρόπο, η εφαρμογή του BIM εκτιμάται ότι θα συμβάλλει καταλυτικά στην παράγωγη βιώσιμων και ανθεκτικών έργων, βελτιώνοντας τη διαδικασία ανάθεσης μελετών, κατασκευής και συντήρησης των δημόσιων έργων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button