Κόσμος

Η κυβέρνηση Μπάιντεν μηνύει την Apple για μονοπώλιο στην αγορά smartphones – Galaksias.com

Η κυβέρνηση Μπάιντεν μήνυσε την Apple την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δημιούργησε μονοπώλιο στην αγορά των smartphones εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές να έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone.

Η αγωγή, που κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ, είναι η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων της κυβέρνησης Μπάιντεν με στόχο να περιορίσει την παράνομη, όπως υποστηρίζει, αντιανταγωνιστική συμπεριφορά ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας. Δεκαέξι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών και περιφερειών ενώθηκαν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την άσκηση της υπόθεσης.

«Ισχυριζόμαστε ότι η Apple έχει διατηρήσει μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά των smartphones, όχι απλώς παραμένοντας μπροστά από τον ανταγωνισμό επί της ουσίας, αλλά παραβιάζοντας την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland σε δήλωση που ανακοίνωσε την αγωγή. «Αν αφεθεί χωρίς αντίλογο, η Apple θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο των smartphone της».

Στην αγωγή, το υπουργείο ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποίησε τον έλεγχό της επί του iPhone για να «συμμετάσχει σε μια ευρεία, συνεχή και παράνομη πορεία συμπεριφοράς», με σκοπό να διατηρήσει τον έλεγχό της στην αγορά των smartphones και να εμποδίσει τους αντιπάλους της να προσελκύσουν καταναλωτές.

Η Apple κατηγορείται επίσης ότι σκόπιμα καθιστά χειρότερη και λιγότερο ασφαλή την ποιότητα των μηνυμάτων σε άλλες πλατφόρμες για να δώσει κίνητρο στους χρήστες άλλων smartphones να μεταπηδήσουν σε iPhone.

Ο Γκάρλαντ και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να ανακοινώσουν επίσημα την αγωγή σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Δικαιοσύνης την Πέμπτη το πρωί.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button