Τρόπος Ζωής

Γιατί κρατάνε μυστικό τον τύπο του καρκίνου – Galaksias Portal News

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ασθένεια του βασιλιά Καρόλου του Γ’, αφού το Μπάκιγχαμ κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο Βρετανός μονάρχης.

Παρά το ότι ο ίδιος, θέλησε να πει στους Βρετανούς «ναι είμαι κι εγώ ένα κοινός θνητός σαν κι εσάς, έχω καρκίνο», το Παλάτι δεν έχει ανακοινώσει κάτι περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου του Συλλόγου των Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου Κική Σονίδου, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τις φήμες που κυκλοφορούν στη Βρετανία για την υγεία του βασιλιά Καρόλου, υπάρχει πολλή μυστικοπάθεια και διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα.

«Ήταν εντελώς αναπάντεχη αυτή η ανακοίνωση, ουσιαστικά «κεραυνός εν αιθρία». Σίγουρα δεν περιμένεις να ακούσεις ότι ο βασιλιάς μπαίνει για μια επέμβαση ρουτίνας και ξαφνικά διαγιγνώσκεται με καρκίνο. Δεν έχει δημοσιευθεί η μορφή του γιατί δεν θέλουν να ξέρει ο κόσμος τι καρκίνο έχει, γιατί από κει και πέρα θα μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη, να μιλήσουμε για προσδόκιμο επιβίωσης, για επικείμενες εξελίξεις, επιπλοκές. Οπότε δεν θέλουν σε αυτή τη φάση να ξέρει ο κόσμος, γιατί από εκεί και πέρα θα κριθούν και πάρα πολλά για τον θεσμικό του ρόλο, κατά πόσο θα δύναται να ανταπεξέλθει. Γι αυτό υπάρχει αυτή η άκρα μυστικότητα» τόνισε αρχικά η κα Σονίδου.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια, τόσο όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου αλλά και της Κέιτ. Μια απίστευτη παραφιλολογία, γιατί υπάρχει αυτή η μυστικοπάθεια. Από τη μια δείχνουμε εξωστρέφεια και αναφέρουμε στον κόσμο ότι υπάρχουν αυτή η διάγνωση του καρκίνου. Για την Κέιτ Μίντλετον υπάρχει απίστευτη μυστικοπάθεια, ενώ ο βασιλιάς θέλησε να πει “Ναι, είμαι και εγώ ένας κοινός θνητός σαν κι εσάς. Έχω καρκίνο”. Δεν λένε όμως τι καρκίνο γιατί υπάρχουν πολλοί κλυδωνισμοί αυτή τη στιγμή στη βασιλική οικογένεια και πολλά θέματα ταυτόχρονα. Ο κόσμος το έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη συγκίνηση. Είναι και το πρώτο σοκ. Υπάρχουν χιλιάδες σχόλια καθημερινά στο διαδίκτυο» πρόσθεσε η πρόεδρο; του συλλόγου του Συλλόγου των Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα σενάρια ανάληψης καθηκόντων από κάποιον από τους δύο γιούς του Καρόλου, η κα Σονίδου απάντησε: «Υπάρχουν σενάρια και το πιο ιδιαίτερο που διάβαζα χθες είναι ότι ήρθε ο Χάρι. Αν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, γιατί η Κέιτ Μίντλετον αυτή τη στιγμή έχει σοβαρό θέμα υγείας, θα ήταν και αυτός ένας πιθανός διάδοχος. Βέβαια δεν ευσταθούν όλα αυτά, αλλά υπάρχει πολλή συζήτηση στον Τύπο για το ποιος θα αναλάβει αν δεν μπορεί ο βασιλιάς. Ο Γουίλιαμ που είναι αντιβασιλέας αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε να αναλάβει και αν δεν μπορέσει, λόγω της κατάστασης της υγείας της πριγκίπισσας Κέιτ, τι θα γινόταν σε αυτήν την περίπτωση. Συζητούνται, αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα να λέμε εμείς υποθετικά σενάρια», ανέφερε η διακεκριμένη γιατρός και κατέληξε λέγοντας:

«Νομίζω οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον νόμο και με το Σύνταγμα της χώρας είναι οι πιο κατάλληλοι να ξέρουν γιατί αυτά έχουν θεσπιστεί εδώ και δύο – τρεις αιώνες τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σίγουρα υπάρχουν πολύ ικανοί άνθρωποι, καταρτισμένοι, που θα ξέρουν ποιο είναι το επόμενο βήμα ίσως και γι αυτό υπάρχει μυστικοπάθεια. Δεν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουμε εντάσεις στον κόσμο, στον πληθυσμό και αγωνία γιατί ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς μόλις τον Μάιο επισήμως. Είναι πολύ μικρό το διάστημα, είναι και ατυχές για τον ίδιο αυτό που συνέβη».

Σε φιλανθρωπικό γκαλά ο πρίγκηπας Γουίλιαμ

Στο μεταξύ ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ συνεχίζει τα καθήκοντά του ως αντιβασιλέας, καθώς χθες βράδυ παρευρέθηκε στο φιλανθρωπικό γκαλά «Αir Αmbulance Charity», μαζί με τον Αμερικανό ηθοποιό Τομ Κρούζ.

Μάλιστα αναφέρθηκε στη διάγνωση καρκίνου του βασιλιά Κάρολου λέγοντας στο κοινό που παρευρέθηκε στο φιλανθρωπικό γκαλά, ότι είναι ευγνώμων για τη δημόσια υποστήριξη: «Εκτιμούμε πραγματικά την καλοσύνη όλων» είπε χαρακτηριστικά ο Γουίλιαμ.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button